Nasi Kerabu Cikgu Ct - Selera Pantai Timur

by - September 06, 2017



Assalamualaikum, =D

Hai semua,

Nasi Kerabu Cikgu Ct - Selera Pantai Timur. Memandangkan dah lama tak update post entry dalam blog ni, so hari ni nak review satu restoran yang terletak di Johor Bahru. 

Image result for nasi kerabu cikgu ct selera pantai timur
Sumber gambar: Google.
Terletak di Taman Impian Emas, Johor Bahru.



Nasi Kerabu Ayam.

Dalam banyak - banyak juadah yang tersedia, aku pilih Nasi Kerabu Ayam. Dah dari dulu, kalau makan nasi kerabu,  aku memang akan makan nasi kerabu ayam. Lauk tambahan biasanya ada lada solok dan telur masin. Tapi kat kedai ni, mungkin kena request kot. Aku pun first time datang sini, Kak Elly ajak. Next time kalau datang, try tanyalah, hehe.

Yelah dulu masa kat Pahang, memang confirm diorang hidangkan nasi kerabu ayam, dan telur masin (lada solok kena minta, baru diorang bagi).

Tapi rasa dia, not bad lah. Sedap. Dia punya sambal tumis, budu, tu semua lengkap lah rasanya (sorrylah ye, aku bab comment makanan ni tak pandai sangat. Asal kena dengan tekak aku, kalau rasa ok, kira sedaplah tu ✌).

Selain nasi kerabu ayam, mereka juga ada menyediakan juadah,
- Nasi Kerabu Sotong
- Nasi Kerabu Udang,
- Nasi Kerabu Daging
- Nasi Kerabu Ketam
- Nasi Kerabu Ikan Percik
- Nasi Kerabu Puyuh
- Laksam
- Pulut Mangga
- Gulai Kawah
- etc etc
Dan harga setiap nasi kerabu berbeza mengikut lauk yang korang pilih. 

Selain nasi kerabu yang memikat selera, Kak Elly (officemate) aku cakap, kat sini laksam dia pun sedap tau.

More info, you can visit their facebook - https://www.facebook.com/pages/Kedai-nasi-Kerabu-cikgu-ct/1566952556950624

To those yang nak cuba selera Pantai Timur, boleh singgah dekat kedai ni.

Thanks singgah dan baca entry ni,


You May Also Like

7 comments

  1. Sedap dap dap...lapar tiba-tiba bila tengok gambar nasi kerabu tu.

    ReplyDelete
  2. wah ini feveret ccl . Kalau kat perlis ni tak banyak gerai yang jual nasi kerabu ..

    ReplyDelete
  3. first nampak menu nasi kerabu makan dgn ketam

    ReplyDelete
  4. Sedapnya.. Semalam baru brunch dengan nasi kerabu..

    ReplyDelete
  5. Nasi Kerabu CIkgu CT O.O terkejut.... my mom pun cikgu CT ahahahahaha tapi Kedahan lah XD

    pernah makan nasi kerabu tapi tak boleh nak go TT^TT

    ReplyDelete