Diary - Short Vacation (Kuantan)

7:20 AM



Assalamualaikum, =D

Hai semua.

Alhamdulillah last week dah tamat short semester di tahun ke-3 aku study. Its mean, aku dah habis internship dan secara tak langsung dah habis study (tapi tak official status sebab result internship tak keluar,  dan status ber-graduan pun tak keluar lagi,hehe✌). I feel so blessed bila dah complete semua, Alhamdulillah.

Yelah masa tengah - tengah study tu, banyak dugaan yang sangat mencabar bagi aku, sampai kadang tak boleh nak adapt dengan study. So when I was complete my study, rasa macam bersyukur sangat sebab dapat habiskan study dan kuat dengan beberapa ujian masa study. Thanks to all yang support especially my family 💕.

Seminggu sebelum habis internship (macam tu), cepat - cepat deal dengan kawan untuk pergi hantar report together. Alhamdulillah, nasib baik mereka dapat luangkan masa bersama. So dapatlah we all lepaskan rindu each other (haha macam lama sangat berpisah,kan bunyinya). Tapi sekali jumpa, hamek macam - macam cerita keluar 😏✌😀.

gigih edit dekat app focus and filter tu. 
Short vacation for 3D2N at Kuantan.

Tak sempat nak pergi tempat - tempat yang best pun, sebab plan memang nak pergi hantar report dekat campus tu je. Plan lain takde haha. 

Kalau nak baca entry - entry lain tentang Kuantan, nanti huda share link kat bawah ye.


14/5 (Ahad)
Dari JB dah tengah hari sampai pula dekat maghrib, kira ianya satu perjalanan yang agak jauh juga untuk ke Kuantan tu, (lebih kurang dekat 7 jam perjalanan, bila naik bas). Naik bas pula, ada singgah terminal itu, dan terminal ini untuk ambil orang dan rehat seketika. Kalau pergi balik dari campus aku, Muadzam Shah ke JB (atau JB ke Muadzam Shah), hanya memakan masa perjalanan selama 5 jam je (if naik bas). 

Yelah, lagi pun Pahang dengan JB, bukan jiran sebelah rumah macam Melaka atau Negeri Sembilan hehe. Tu yang aku balik rumah pun, sebulan sekali masa belajar dulu. Jimat pun jimat. Tapi kadang kalau datang angin, sebulan dua kali juga aku balik rumah kat JB ni. Homesick kot 🙈.

Bas I sampai je terminal Kuantan, kawan I pun sampai. Sampai - sampai terus balik rumah member and tumpang sana jap. 

Malam tu konon nak keluar, tapi memandangkan kawan nak buat kerja dan aku pun penat (memang lepak gila kot sampai Kuantan tu), nasib ler report dah siap print semua. Jadi tinggal hantar je kat lecturer. 

15/5 (Isnin).
Dalam pukul 10 pagi macam tu, kiteorang bertolak dari Kuantan ke Muadzam Shah (perjalanan lebih kurang 1 jam lebih). Balik campus jap hantar report, sambil - sambil lepas rindu kat campus tu. Siap ambil gambar sekeping dua (huh, jangan percaya! Mana ada sekeping dua. Snap punya snap, dah berapa keping dah dekat memori phone tu ✌😀). 

Sampai je Kuantan dari Muadzam Shah (dekat pukul 3 petang macam tu), kiteorang terus pergi Teluk Cempedak sebab nak pergi singgah makan. Semata tau, singgah sana sebab nak makan, hehe. 


Breakfast + Lunch = Brunch
Dekat pukul 4 petang baru sempat nak makan.

Sebab tadi, memang fikir nak settlekan report, hantar report, dan balik Kuantan semula. 
Tu yang tak sempat nak breakfast dan lunch. 

Location - Restoran Loteng dekat Teluk Cempedak, Kuantan Pahang.

Sebelah malam pula, kiteorang ber - shellout. 

Kiteorang amik set yang paling kecil, untuk 4 orang makan. Aku dah mengalah separuh jalan, mohon lagi 3 orang habiskan hehe. Banyak sangat kot, lauk dia tu. 

Location - Selera Gergasi (Tanah Putih, Kuantan).
(Maklumat lanjut, mohon waze hehe). 

16/5 (selasa)
Sebelum balik tu, singgah Kuantan Prade jap, window shopping. Then terus gerak pergi terminal kuantan. Balik JB ler. Semalam member sorang dah balik, KL. Maka short vacay dah tamat. 

see u again guys 💕. Thank you so much for this three days, spent time together. 

p/s: Jenis kiteorang kalau singgah Kuantan memang tak ada pergi mana pun hehe. Paling tak, dapat lepak makan, window shopping kejap, tu dah kira ok untuk hilangkan stress (masa belajar dulu). Then terus balik Muadzam Shah semula. Kalau rajin nak baca previous story of mine about Kuantan ni, korang boleh click dekat link ni - Entry Kuantan.

Thanks singgah dan baca entry ni,

Salam.

You Might Also Like

0 comment di sini.