During my holiday

8:38 AM



Assalamualaikum, =D


hai guys,

Morning semua. Sambil dengar lagu bunga angkasa sambil tu jejari mula rancak menaip diari dan entry ni. Fuh! Lepaskan...Lepaskan segala benda yang terfikir ni. Yelah diari tu lah tempat luahan segala benda tau. This blog? Aduhai, blog ni public, semua orang dah tau termasuk family, kawan - kawan baik I, dan termasuk juga, korang yang sedang membaca. So takkan lah nak letak 'something secret' kat dalam blog ni. Habislah terbongkar rahsia I haha :P. 

Image result for holiday tumblr
Kira lepas tulis diari pun rasa tenang, hehe.

What I do during my holiday?

1. Kemas 
Rutin perempuan memang kena kemas rumah, standard lah perkara ni (so sebab tu tulis sebaris ayat je, haha). Lagi satu kena punggah segala barang dari kampus yang banyak sangat tu. So kena kemas slow - slow dan nak kena fikir nak letak mana, sebab bilik aku pun kecil je, tak besar pun. So kena organize kasi cantik, kasi semua barang tersusun, sebab barang kat bilik aku dah sedia banyak, pula tu dicampur dengan barang - barang dari kampus. Lagi bertambah - tambah barang dalam bilik ni. Lagi satu, biasalah perempuan kan, kalau boleh semua barang nak kasi lengkap 'during kat collage tu'. Sampai aku sendiri pening dah nak kemas barang sendiri, kihkkihkih :P.

Jap, mesti korang fikir kenapa barang aku banyak sangat, kan? Sebab selama dua tahun setengah kat sana tak pernah bawa balik langsung. So bila dah habis study, tu yang sendiri pening bila barang terlalu banyak. 

2. Online facebook/Insta dan laman social yang lain, sampai jumpa banyak benda termasuk theory perempuan suka shopping dekat facebook. 
apakah?

Perempuan suka shopping?

Image result for shopping tumblr

Ha, aku ada nampak statement ni dekat FB dan ada 4 theory yang mereka keluarkan. Siap keluarkan 4 theory beb, haha tak boleh bla betul. Aku dok senyum je baca theory yang diorang tulis tu. Dan dalam theory tu ada cakap, salah satunya, shopping ni hobi kaum wanita. What? Maybe adalah kot yang jadikan shopping ni sebagai hobi. Tapi personally bagi huda, shopping ni macam treatment untuk hilang stress lah (ha, yang ni pun salah satu dalam theory tu). Huda pun bukan selalu shopping. Kalau pergi shopping complex tu setakat buat window shopping (just usha - usha design baju yang lawa jer, ok sebab I tak kerja lagi. Kalau kerja pun kira kena saving gak untuk masa depan, ewah).

Kesimpulannya, tak semua perempuan suka shopping. Kadang pergi shopping complex just nak buat window shopping jer pun. Kadang nak lepak dengan kengkawan, kadang nak beli barang - barang keperluan such pencuci muka, perfume and somemore. 

3. Of course berblogging lerr kita. And of course tulis article (kena buat, sebab part time job I, hihi)


Image result for play laptop tumblr

Blog? Tak taulah, makin meningkat dewasa makin liat pula nak berkepit dengan laptop. Dulu masa zaman diploma (konon - konon macam remaja lagi kan masa tu, haha) tu yang asyik dok rajin hadap laptop dan update blog. tapi bila dah sambung belajar, ni semakin busy dan semakin kurang masa dengan blog. Kalau buka laptop pun, online kejap dan buat assignment atau tengok drama online bagi menghilangkan stress gitu. Tahun 3 lagi memerlukan aku untuk sentiasa berkepit dengan laptop. Yelah, kalau tak berkepit dengan laptop, tak siaplah thesis I haha :P. 

Ok, hari ni style update blog macam buat article dekat Zalora Magazine. Cakap pasal article, hari tu huda baru je buat satu article dekat ZCOOP Malaysia (Zalora Magazine). Its all about relationship. I'm sorry kalau dekat entry article huda tu macam tak menarik ke apa tau, sebab dah 4 bulan tak tulis article (busy dengan final year, sebab kena buat research). Kebetulan pula, editor dah email cakap if ada article nnti hntr kat pihak mereka. Maka terciptalah satu entry yang bertajuk "dealing with resurfaced emotion" dengan mengikut salah satu tema yang telah ditetapkan, iaitu relationship.

Basically semua benda ni adalah aktiviti dekat rumah. So perkara - perkara nilah yang tak membosan kan. Kalau rasa 'bosan', ha pergilah keluar sekejap, ajak kawan - kawan lepak ke apa ke. Duduk rumah takdelah bosan mana pun. Kalau bosan tengok tv, dengar lagu and banyaklah aktiviti yang boleh buat.

p/s: ok bye, hari ni nak keluar dengan best friends I. 

Sekian entry untuk kali ni.
Thanks luangkan masa untuk baca,

Bye, salam =D

You Might Also Like

6 comment di sini.

  1. alahai 2 tahun bkampung pastu nak kemas smua brg2 tu confirm banyaaaaaaaak & amik masa.. fuhh ! mohon btabah =D

    yess ju sokong shopping as a stress treatment bukan kperluan yg wajib di penuhi pun (mgkin ssetengah hawa kot =D ) kita geng bab shopping ! hi5 please ! haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha memang banyak gila kak, hehe. Tgh bertabah nak kemas macam mana ni, hihi.

      ok kak, hi5 sikit hehe =D

      Delete
  2. all the best in your future undertaking ^^ ambil course ape kat U?

    ReplyDelete
  3. Kalau saya bosan, saya cari tv show yang menarik then saya tengok dari season 1/episode 1. Atleast ada lah jugak benda nak buat kan haha

    ReplyDelete