Buku baru 2017

7:54 AM



Assalamualaikum, =D

Image result for new year 2017 tumblr

2017,
Alhamdulillah kejap je masa berlalu. Kejap pula kita dah masuk ke tahun baru, 2017. Biasalah tahun baru ni ler, memasing akan dok pasang azam baru, mission and vision yang baru. Tutup buku lama, pada tahun 2016 dan buka buku baru 2017. Right?

Buku baru aku pada tahun 2017?
I hope so. Cuma aku harap lagi tabah dan can be so strong bila ada ujian - ujian yang mendatang kelak. Tahun 2016, banyak mengajar aku erti kehidupan, erti kekeluargaan, erti sahabat. Walaupun berbagai ujian yang aku hadapi, tapi Alhamdulillah kemanisan dan kegembiraan pada tahun 2016 masih segar.

Pada umur yang bakal menjelang 25 tahun ni (akhir bulan ni baru genap, cepat sangat rasa tua bila lahir bulan January ni 😜 haha), buat masa ni just fikir nak habiskan study and kerja soon. Very soon. InsyaAllah if ada rezeki, kahwin. Eh tak, haha. Bak kata seorang kawan, jodoh tu malu - malu lagi. So my big day is tahun ni, doa kan if ada rezeki I convo this year. So sekarang, hakak dok just fikir nak habiskan study je dek. Lepas tu kerja, kumpul duit untuk sesuatu pada masa hadapan. 

Sesuatu yang terjadi itu (pada tahun 2016), membuatkan aku lebih kuat. InsyaAllah.
Apa jua yang berlaku, serahkan segalanya pada Allah. 
InsyaAllah, everything will going smoothly =D

Again,
Happy New Year (2017), guys =D .

Thanks baca entry ni,
Salam =D

You Might Also Like

4 comment di sini.

  1. singgah sini :)

    sudi2 la join contest Nurul ye. tq awak :)
    http://syahirahvaliant.blogspot.my/2016/12/contest-menangi-percutian-ke-suria.html

    ReplyDelete
  2. Jodoh tu pemalu sangat, tengah bertapa kumpul semangat tu, nanti dia muncul.. XD
    All the best for your convo and happy new year.. ^^

    ReplyDelete
  3. all the best ya. semoga berjaya :D
    happy new year 2017, harap tahun nie akan jadi lebih baik dari tahun2 sebelumnya :)

    ReplyDelete
  4. goodluck and have fun habiskan study tu :) may 2017 be a great year for you!

    ReplyDelete