Short Vacay - Melaka Part 2

Friday, February 12, 2016



Assalamualaikum, =D


Hai semua! =)

Selamat pagi. Pagi - pagi dah semangat nak update entry tentang kisah short vacation dan trip aku dan family ke Melaka, hari tu. Actually cerita ni dua tiga bulan lepas, tapi baru sempat nak update.

Yelah, semalam baru habis jawab last paper kot, tu yang rasa free je sekarang ni, hihi.

Hari tu, masa aku cuti mid semester rasanya, bila tak ada buat apa - apa on weekend, aku pun ajak abah pergi Melaka. And abah pun setuju. So hari tu juga kiteorang kemas - kemas dan pergi Melaka. Hihi, thanks abah mak yang layan kerenah anak - anak mu ni!

Kami pergi ke Melaka masa tu, 2 hari 1 malam saja. So tak banyak tempat yang kami lawati. 


Sampai - sampai je Melaka, terus pekena asam pedas orang Melaka.
Yelah selain Johor, Melaka juga salah sebuah negeri yang cukup popular dengan asam pedas ni.

Not bad juga lah rasa dia,
dua hari kat sana, juadah makanan tengah hari kiteorang, asam pedas ni jelah, haha.

Memandangkan adik kecil dua orang tu, tak pergi lagi melawat Kapal Portugis ni, so kiteorang akak - akak lah bawa diorang tengok - tengok sekitar Kapal Portugis tu. 


So hari tu, sempat juga ajak abah, mak dan yang lain naik Menara Taming Sari. So this is view Melaka yang sempat dirakam dari Menara Taming Sari.


Dan sekian sahaja kisah short vacation ke Melaka aku kali ni. Thanks baca entry yang simple ni =)

You Might Also Like

6 comment di sini.

  1. seronoknye..nmpk sedap asam pedas tu :)

    ReplyDelete
  2. haha, same here, baru balik dari melaka juga. masuk the pirate adventure tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak masuk, hehe. Tak sempat sebab short sangat percutian ke Melaka tempoh hari. Next time maybe boleh ajak family =)

      Delete
  3. kalau ke Melaka, zaza pun xlepas peluang mkn asam pedas hehe..

    ReplyDelete
  4. Wahh bestnyerr jalan2 cuci mata kat Melaka. :D

    ReplyDelete