Convert Video Youtube to mp3

8:09 AM


Assalamualaikum, =D

'sekadar berkongsi info - info terkini, hehe =D'
-Selamat pagi semua! ^_^-


Macam mana dan bagaimana?
Step 1 : Pilih lagu dekat Youtube
Step 2 : Pergi dekat lama web ni - http://www.youtube-mp3.org/
Step 3 : Copy URL Video dekat Youtube (lihat gambar di bawah ni, ok)

TEKAN SINI untuk live preview

Step 4 : PASTE-kan URL video yang korang copy tadi dekat laman web ini - http://www.youtube-mp3.org/ (lihat gambar)

TEKAN SINI untuk live preview

Step 5 : TEKAN tab 'convert video' 

Dan korang akan dapat result seperti gambar di atas.
TEKAN SINI untuk live review (untuk lebih jelas)

Step 6 : Tekan link 'download'

Step 7 : Ok siap dah... Done! =D - That's all from me(hudahud) ^_^


Nak tengok tutorial lain?
TEKAN SINI (untuk yang bukan blogger korang boleh tengok lain - lain tutorial dekat page tersebut)

'sharing is caring =D'

bye and Assalamualaikum
^_^

You Might Also Like

4 comment di sini.

  1. Nice sharing.. thank you Huda.. Kak Erin nak cuba lah.. :-)

    ReplyDelete
  2. Nice tip. Tiey biasa convert MP4-->MP3 guna software Format Factory :)

    ReplyDelete
  3. Dah lama tak singgah blog kak fara ^^

    ReplyDelete