Tips untuk meningkatkan follower

Tuesday, June 12, 2012

hye hye semua...
Apa khabar?Sihat?

Selamat petang buat semua pembaca Nur Farahuda's blog. Sebab adanya tips ini --> actually, tadi ada salah seorang rakan blogger huda bertanya tentang, tips follower huda ramai? 




Sebenarnya huda tak ada tips sangat, tapi huda akan share dekat korang beberapa tips that I use, ok? ^_^.


1. Selalu updated entry --> Tak selalu pun tak apa. Maksud huda dekat sini, satu hari cukup satu atau dua entry (simple pun tak apa, yang penting menarik). 


2. Send dekat group blogger --> Kalau korang nak orang lain baca entry korang, korang kena send dekat mana - mana group blogger yang korang join. Contoh : Kelab blogger, cerita kita di mana - mana dan etc.

3. Tinggal jejak dan follow (blog walking) --> Bila korang singgah mana - mana blog, rajinkan lah diri untuk follow dan jangan lupa tinggalkan jejak korang di cbox mereka. Kenapa? Bila korang tinggal jejak, mudah bagi diorang untuk follow balik. Simple right? hehe ^_^.


4. Join Segmen, GA --> Maybe tips ni paling berkesan untuk korang tambah follower korang. So, rajin - rajinkan diri untuk join GA dan juga Segmen yang blogger lain buat. Insyallah, follower korang akan bertambah. ^_^.


5. Buat Segmen, GA --> ok, this tips sama je lebih kurang macam tips no 4. So, bila korang anjurkan apa - apa GA dan juga segmen, Insyallah ramai follower (sebab antara salah satu syarat, kena follow blog penganjur, am I right. hehe) ^_^.


Nak baca tips lain?
^_^

You Might Also Like

27 comment di sini.

  1. betul tu.mai pun guna strategy nie :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu...rmai2 lah guna tips ni :)

      Delete
  2. My brother suggested I might like this blog. He was totally right.
    This post actually made my day. You cann't imagine simply how much time I had spent for this information! Thanks!
    Also visit my webpage ... Bielizna

    ReplyDelete
  3. Can join my blog http://edhamz.blogspot.com/
    Tq :-)

    ReplyDelete
  4. thankz 4 ur tips..
    cantik blog awak :)

    ReplyDelete
  5. thank u utk tip ni~ ^_^

    http://lollybikessky.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. menarik....

    http://motivasi-fariz.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. jgn lupe visit/follow blog sy...pelbagai software/compressed pc game n tool utk pc

    http://affsoftware.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. terimakasih informasinya, saya akan coba triknya,,

    ReplyDelete
  9. tq bt tutorial
    follow me http://nukilancintapurple.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. banyaknya entry blog..done folow u=) follow me http://ursaillaes.blogspot.co.uk/

    ReplyDelete
  11. follow kite yea http://tiyatiyatiut.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. nice blog . your blog design is cute!!
    Feel free to follow me
    http://yokechiing.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. thanks for the tips, feel free follow my blog to.. www.junalya.blgspot.com ^^

    ReplyDelete
  14. Tq bebanyakkk.. sangat2 membantu memandangkas saya sitll baru dalam blog memblog nie..
    anyway.. feel free to follow my blog www.qiaon9shop.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. Follow me i'll follow you guys..InsyaAllah..

    @ http://anaperindusyurga.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. Good tips. Thanks share.

    meeyamika.blogspot.com

    ReplyDelete
  17. Salam...
    jemput la jadi follower kami di zahraalisyacollection.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. tq for this tips n dont forget to follow me & visit my blog ok? im newbie :D
    sayhaaalisyasaifullah.blogspot.com

    ReplyDelete