Lepak dekat SF Coffee - Capital City Johor Bahru

by - February 04, 2019



Assalamualaikum, =D

Hi semua,

Ni cerita hari tu, tapi biasalah huda kan, dah lama baru sempat nak update. Entah busy apa agaknya. Article ada juga pending tu, bila dia nak habiskan tak tau.


Hari tu, lepas habis event diorang ajak lepak dekat SF Coffee. Nasib baik tempat event dengan SF Coffee tu tak berapa nak jauh, so kita pun lepak situ jelah reramai. Happening juga lepak dengan diorang ni. 

Asal lepak dengan member blog je, tak kering gusi ketawa je kerja dia. Diorang ni gila - gila gak, aduh jenuh ketawa, 😆😆.

Part of JDT Bloggers. 
Farah Didi, Kak Julia dan Kak Eda. 

Dan of course with mak sorang tu, hehe 😜😆😆.

Apa yang menarik dekat SF Coffee ni?
Jujurlah weh, aku tak familiar sangat dengan SF Coffee ni. Memandangkan diorang pernah review SF Coffee ni, so iolls follow jela, hehe. Nak try coffee kat sini pula. 

Ni aku review sikit - sikit, ikut pandangan sekilas aku la ek. 

Suasana cafe dekat sini tenang, dan sesuai lah kalau korang nak lepak dengan kawan - kawan or even korang nak meeting yang ala - ala santai tu, boleh je kot. Even kalau korang nak buat kerja, nak buat assignment kat sini pun boleh dapat ketenangan, sebab tak busy.

Based on menu yang aku tengok hari tu, specialnya dekat sini, korang boleh lepak sambil makan dan minum. Korang nak apa semua ada, dari pasta, sandwich, dan cake, lepas tu minum coffee (yang disaji dengan pelbagai jenis menu coffee dekat sini). 

Harga pula macam mana? Pada aku harga dia standard la dengan cafe - cafe biasa. Ada part yang affordable untuk kita, ada harga yang macam kalau korang nak reward diri kira cun la, hehe. 

Kalau korang nak baca experience blogger yang dah singgah dan review SF Coffee ni, korang boleh terjah blog Farah Didi, dan Kak Sunah (kebetulan aku google picture SF Coffee ternampak blog diorang dua orang ni). 

So hari tu, aku order Ultimate Mocha ni. 
Sedap. Korang kena datang dan try ok.

p/s: aku ni memang hantu Mocha. Sebab aku tak layan coffee lain, semua tu. Mocha je reti minum. So memang pergi kat mana - mana, kalau nak order coffee ice ni, memang Mocha jadi pilihan.

Ok sampai sini sahaja yang sempat aku update. InsyaAllah, nanti aku update lagi ok. Thanks singgah baca blog pician huda ni. 

Bye, 
Assalamualaikum. 

You May Also Like

10 comments

  1. Yahooo..welcome to the club! Lepas ni mesti nak repeat. Hahaha. Akak suka ultimate latte dia 😍

    ReplyDelete
  2. Halamakkkk...masuk sini nampak pulak SF Coffee huhuhu..
    Jom nanti kita lepak sesama juga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe jom sis, hari tu dapat jumpa kejap je.

      Delete
  3. Farah didi dgn farah huda ni kembarkan. Hahaha tak leh lupe cite korang pasal staf sf kopi tgk korg banyak kali.kihkihkih

    ReplyDelete
  4. Jomm jomm repeat and gathering lagii.. ❤️

    ReplyDelete
  5. Bestkan.. Memang port baik untuk lepak²

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak, tenang je lepak kat sini sebab macam priacy space pun ada hehe

      Delete