Birthday Cake Aariz dari Cake by Fash

by - February 06, 2019



Assalamualaikum, =D

Hi semua,


Semalam hari jadi Aariz, anak sedara huda.
He just turn 1 yesterday.
Happy birthday handsome baby =D

Tujuan update entry kali more kepada nak review cake and dessert yang disediakan masa birthday Aariz semalam. Kek dan dessert tu, tak lain dan tak bukan mestilah dari cake by fash. 

Ok, huda kasi zoom in sikit. Semua nampak menyelerakan betul. Semua aku try semalam hahha. 
Ya Allah, sesungguhnya aku tengok balik dan update rasa macam nak lagi je kek dan dessert tu ✌😜.

Main birthday cake Aariz. 
Cake Chocolate Butter Cream. 

Burnt Cheese Cake
Those yang minat cheese cake korang boleh try burnt cheese cake ni tau. 
Rasa cheese dia sangat padu. 

Mini Pavlova 
Those yang minat pavlova pun boleh order juga dengan fash ok. 
Dia punya pavlova ni tak manis sangat. Sebab before ni, huda makan pavlova orang lain manis sangat. Huda bukan suka manis manis sangat ni. 

kasi view dekat sikit supaya korang lagi rasa macam "uiii sedapnya pavlova dia"

Tiga jenis cupcake yang lain. 
Biscoff Cupcake (rasa cinnamon), yang ni adik huda suka and rasa dia memang sedap.
Peach and Raspberry Cupcake pun sodap gak. 


Those yang ada area JB dan berminat nak order cake dan dessert ni, boleh terus pergi ke instagram @cakebyfash dan dm fash ok =D

Oh by the way, sapa kat area JB nak makan cake slice fash korang boleh dapatkan dekat @augustcafe dan @foodtrip.cafe


Ok sampai sini je sempat update. Nanti huda update lagi ye =D 

Thanks singgah blog baca. Jangan lupa singgah August Cafe dan Food Trip Cafe makan cake fash tau, hehe. Kalau nak order terus kat Fash pun boleh (click je dekat nama nama yang ada @, huda dah link kan sekali page instagram diorang). 

Oklah, esok kerja. 

Bye =D


You May Also Like

13 comments

  1. tadi fash baru tegur kat IG..ahhaha...rupa2nya akak pernah makan kek air tangan dia kat auguscafe..nanti nak pergi rasa medovik cake dan burnt cheese cake dia tu..nyum nyumm

    ReplyDelete
    Replies
    1. burn cheese cake dia mesti rasa, full of cheese there hehe

      Delete
  2. MashaAllah, Burnt Cheese Cake tu nampak sedap betul.. kenapalah tengok post ni time2 macam ni >.<

    Burnt Cheese Cake tu satu pie tu berapa? Mana tau pegi Johor boleh order :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. not sure berapa satu, kena tanya owner hehe. huda ada letak link instagram owner dekat dalam entry ni.

      Ok nanti datang johor kena rasa tau, order awal kat dia hehe

      Delete
  3. Replies
    1. hehe saja menggoda orang dengan gambar kek ni :P

      Delete
  4. Burnt Cheesecake tu memanggil! Haha. Area mana ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Area JB. Bandar JB, Area Adda Height, JB dan kalau nak order boleh direct contact owner tau. Huda ada letak link insta owner dekat entry ne, hehe

      Delete
  5. Thank you for sharing in this article
    I can learn a lot and could also be a reference
    I hope to read the next your article updates

    Hi, we are team Tangerang digital, just share new article from Masirwin Blog - Digital Inovation Enthusiastic for you...

    - Daftar Harga Hardisk Eksternal 1TB
    - Makna Imlek Tahun Ini
    - 5 Aksesoris Laptop yang Wajib Dimiliki

    See you, from Irwin Andriyanto

    ReplyDelete
  6. Omg, semua kek nampak menyelerakan tapi burn cheesecake. Macam mana agaknya rasa dia ye , mcm sedap sebab cheese :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa dia, of course rasa cheese sis. Full of cheese =D
      Kena rasa ok, those yang suka cheese mesti addicted sebab dia memang full of cheese, padu sangat rasa dia.

      Delete