Jalan - jalan sambil makan dekat Eyes Steak, Kilang Bateri JB

by - September 17, 2018



Assalamualaikum =D

Hi semua,

Sabtu lepas, berkesempatan meet up dengan rakan - rakan blogger dekat Eyes Steak, Kilang Bateri. Biasalah, dah jalan - jalan, cari barang, lepas tu perut kenalah di isi, ye idok? So kiteorang, pilihlah Eyes Steak, Kilang Bateri, untuk menjamu selera dekat sana. 

Team Blogger JDT,
Kak Seri, Ain, Kak Mia, Kak Sunah, Huda, dan Cik Tom.

The face while waiting the food to get prepared, haha.
Kebetulan tak ramai orang, time kiteorang sampai tu. Jadi makanan pun sampai awal. 

Eyes Steak, adalah salah satu Restoran Makanan Itali yang sangat santai. Ianya terletak di Kilang Bateri, JB. Dan makanan - makanan yang disajikan juga, semuanya sedap - sedap belaka. 

Makanan - makanan di sini berunsurkan Pasta dan Steak. 

Marinara Pasta

 Aglio Olio Seafood Pasta

Chicken Parmigiana

Meetball Pasta

Fajitas Chicken

Aglio Olio Pasta with Lamb Chop

Carbonara Pasta

Mac and cheese

Sirlion Steak

So, mana yang huda paling suka?
1. Of courselah, Aglio Olio dengan lamb chop tu. Sedap, serious. Lepas tu pula, bubuh dengan blackpaper sources, lagilah terasa steak dia tu. 

2. Chicken Parmigiana
Chicken Parmigiana ni, disediakan dengan Aglio Olio dengan chicken grilled + cheese. 

Huda suka chicken grilled + cheese tu. First time rasa, and rasa dia sedap pula. 

3. Mac and cheese. Walaupun huda bukan peminat mac and cheese, tapi tak taulah kenapa bila rasa sekali jer dekat Eyes Steak ni, rasa macam tersuka pula dengan mac and cheese. 

Tapi. Tak boleh makan selalu. Muak (sebab cheese kan). For me, sekali sekala bolehlah, hihi. 

4. Fajitas Chicken
Fajitas Chicken ni sebenarnya pun, chicken grilled juga, topped thousand Island. Rasa dia, nice sangat. 

Yang lain?
Yang lain pun sedap jer. Cuma huda mention tu, yang huda suka dekat Eyes Steak, Kilang Bateri ni. 

Oh ye, any information tentang Eyes Steak Kilang Bateri, korang bolehlah layari, 
Facebook, Instagram Eyes Steak, Kilang Bateri:
Instagram: https://www.instagram.com/eyessteak_jb/
Facebook: https://www.facebook.com/eyessteakjb/

Operation Hours Eyes Steak, Kilang Bateri:
5pm - 12 am (daily)

Location Eyes Steak, Kilang Bateri:
Eye's Steak - JB (korang boleh waze, ataupun waze je kilang bateri). 
p/s: Entrance (pintu pagar besar tu), sebelah kiri (deret - deret kedai makan), Eyes Steak sebelah hujung sekali. 

So oklah sampai di sini sahaja entry huda untuk kali ni. InsyaAllah, if ada rezeki lagi nanti huda update ok. Thank you guys, singgah blog dan baca entry huda ni. 

You May Also Like

5 comments

  1. Wowww dia punya menu bikin tekak Sis menelan nelan satu persatu ayaq liur hahahaha
    Nanti nak datang cuba gak makan kat sini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, kita yang update ni pun tertelan air liur gak hahahaaa

      Delete
  2. fajitasss ciken diaaaaaa perghhhh sedapppp sebab ade cheese tuhh..hahahaha..

    ReplyDelete