Hauls | Part 1

5 comments


Assalamualaikum,


Hi semua,

Disebabkan dah tertulis entry pagi, kat sini (click sini), so tetiba pula ada mood nak tulis entry yang lain. Ya Allah, jangan mata aku berat sampai terlelap sudah la, nanti masa tengah buat kerja kat office, haha. 

Entry kali ni, saja nak share dan review favourite hauls dan hauls yang aku baru try dan beli. Beli sendirian berhad. Beli pun kat Watson, tak jauh.
Sebab kat mana - mana ada Watson.
Eh jap, macam tak lawak. Lawak hambar pepagi,
🙈.

Tu pencil case, aku pergi buat tempat letak barang make up. 
Campak - campak, campak pula dalam handbag, gitu...

Nanti nak beli bottle yg kecil (pack utk pergi travel), so takdelah besar sangat barang make up aku, bawa ke hulu - ke hilir. Nasib baik beg sederhana besar, so muat je nak campak beg make up, wallet, handphone dan segala bagai.

Ok first thing first

So yang ni one of favourite.


Apa kebaikan dua product ni,

Compact Powder ClearSmooth All in Once, dari Maybelline.
I'm in the sheed - 03 (neutral sheed). HAHA, agak - agak sama tak macam orang buat review video tu? 😛.

Compact powder ni, takdelah fully coverage sangat, tapi still oklah nak pakai.

LipIce - Sheer Colour .
(yang ni best, sebab bila apply, dia akan bertukar warna pink). Tapi tak pink sangat. 

Huda suka sangat pakai sebab, dia akan bertukar warna pink,haha nampak tak kat situ 😛. Sebab pink. 

So tak pakai gincu pun ok. Dan dia akan melembabkan bibir kita. Tapi takdelah sampai 24/7. 

If pakai gincu pun, huda suka pakai LipIce sebagai base, then baru apply gincu.

Yang ni tak berapa favourite sangat dan baru je beberapa bulan guna. 
Tapi dah dua bekas gak aku beli. Apa dah...


Nourishing Skin Cream,
All Day Mosturizer, dari Himalaya.

Used as mosturizer.

More info - Click Here.

My review,
Dah dua kali guna dan beli.

So pakai oklah, not so bad. Texture dia lembut, dan sesuai digunakan untuk apa jua jenis kulit. Huda sejenis kulit sensitive, so far pakai ok dan tak bagi kesan yang memudaratkan. 

So far, so good. 

Bau dia best, wangi. 

Tapi kalau nak try, boleh jer. Harga dia pun oklah, below RM20 (tak silap mokcik ler). 

Sekian, entry untuk kali ni.

Nanti huda update lagi, moga idea sentiasa ada.

Assalamualaikum =D



Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

5 comments

  1. akak suka pakai himalaya tu..wangi dan best bila pakai

    ReplyDelete
  2. Produk Himalaya memang bagus, Sis pakai syampoo dia gan scrub muka dia Farah ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. shampoo dia ok ek kak?
      Huda guna dari pencuci sampai ke scrub muka, hehe.
      So far ok

      Delete
  3. Lame tk mmbeli belah d watsons. Mek pun suka dgn compact powder tu. Tk berkecapuk

    ReplyDelete