Effective of skincare routine

by - March 25, 2018



Assalamualaikum, =D

Hi,

Sekarang ni, ramai yang share pasal skincare routine dekat laman social, facebook, instagram, blog, etc, etc. Jadi kita sebagai seorang wanita, tipulah kalau tak 'tergoda' tengok muka orang bersih, flawless, lepas diorang buat skincare routine tu. 

Dalam hati, berkata "Alahai bersihnya muka awak....Tak nampak kusam..."

So, 
Sebagai wanita, aku follow. HAHAHAHA...

psssss....Nampak tak sis sudah terjebak, haduiiiii 🙈🙈🙈....

Basic skincare routine by Iman Abdul Rahim.
Credit to Iman Abdul Rahim.


Alhamdulillah dah hampir 3 - 4 bulan, maintain pakai set of Himalaya. 
So far, so good. 

Nanti huda buat satu entry pasal Himalaya product.

Yang Clay Mask tu, dari Freeman. 
Dah pakai dekat setahun. So far, ok =D


Day cream from Himalaya. Huda gunakan as mosturizer. 
Setiap hari, before keluar rumah huda pakai. 
So far pakai  day cream ni, ok jer. Kadang, malam pun huda apply juga.

Sunblock beli kat farmasi. Main pakai je sunblock tu, so far dah pakai beberapa bulan, ok. Takde apa - apa effect. Alhamdulillah.

Cream ni akan dipakai bila perlu sahaja. 

Kadang kala, ada juga time - time datang sensitive tu. Which is kulit merah dan gatal - gatal, huda akan apply salah satu cream ni, pada wajah. Dan huda akan pakai senipis mungkin.

Oh ye, kalau nak lagi ok, apply toner.

Related image
Basic skincare routine by Iman Abdul Rahim - CLICK HERE

Thanks Iman share kat kami semua, so good dan berkesan. 
So guys, huda suggest kat korang, untuk follow basic skincare routine by Iman. 

Good luck =D


ok, last but not least.
Huda kerap juga basuh berus make up. 

Cara mudah untuk cuci make up brush - CLICK SINI untuk baca entry.

Kenapa perlu rajin cuci make up brush? Sebab bila tak basuh, bacteria akan melekat kat brush. Lepas tu bila korang pakai, akan melekat pula kat muka. Tu yang menyebabkan kadang muka korang gatal - gatal tu.

Before and after making skincare routine.

Selepas beberapa bulan keep buat routine skincare. So far Alhamdulillah, kulit wajah semakin ok dan tak kusam.

Done share my part. 

Thanks singgah dan baca entry kali ni. 

Assalamualaikum =D

You May Also Like

0 comments