5 entry yang dapat viewer banyak sepanjang December 2017 (Blog Farah)

Saturday, January 06, 2018



Assalamualaikum, =D

Hye semua,

This is my very first entry untuk tahun 2018. 

Nak cerita wishlist diri sendiri dalam blog ni, segan pula. So kita cerita jelah impian huda untuk blog huda ni, huda just harap huda boleh active balik macam dulu, masa tahun 2012 - 2013 (time ni, memang rajin gila active blog). 

No automatic alt text available.
Ni view masa 31/12/2017.

Thanks tau korang singgah blog huda, walaupun blog ni macam suam - suam kuku, hehe πŸ’• .


Walaupun tak rajin buka laptop, update blog last year. Tapi kekadang kalau buka laptop tu, sempat juga tengok pageview blog. Setiap kali buka, terharu sebab walaupun jarang update, korang tak putus singgah blog FARAH πŸ’•.

5 entry yang dapat banyak view sepanjang December 2017.

Dalam banyak - banyak entry huda, ada 5 entry yang dapat paling banyak view sepanjang December 2017 ni.

Antaranya;



Entry ni di update pada tahun 2016. Masa tu, kiteorang nak buat surprise birthday party untuk housemate, so nak jimatkan course I plan untuk masak dengan housemate I yang lain. 

Padahal amik dekat buku memasak je. Sanggup tau whatsapp mak minta resepi ni, dan minta tolong mak snapkan dalam buku resepi tu, hehe. 

Share dalam blog, sebagai panduan sendiri seba huda jarang sangat buat ayam bakar ni. Confirm lupa resepi dia.

Entry 2016


Time ni kat Kula Cakes, Kuantan Pahang, yang famous dengan Mango Cheese Cake. 
Kalau pergi Kuantan, memang tak miss nak pergi sini, sebab aku terjebak dengan moist cake dia. 
Dah lah paling favourite dengan moist cake. 

I study kat Pahang, so kalau hang out pergi Kuantan tu, kadang - kadang tetibe rajin nak tulis entry (such like diary). Rasanya entry ni macam skema habis, tapi tak tau kenapa ramai viewer hehe. 

Kalau nak baca entry lain berkenaan dengan Kuantan Pahang - CLICK SINI

CLICK SINI untuk baca entry tentang vacation/short vacation.

Entry 2016


Ok, ni kira macam tips nak buat birthday party kecil - kecilan jer. Save budget, lagi bila kita bergelar student. Gitu...

Mulanya entry ni, huda buat such like diary, tapi disebabkan ramai viewer, so huda olah sikit, kasi lagi menarik untuk dibaca (diharapnya hehe). 

Should be update 2016, tapi tak menyempat 2017 baru update.


Ni resepi olahan sendiri, sebab huda tak suka rasa carbonara tu sangat, nanti bila makan cepat rasa muak. Then terhasillah resepi ni. 

entry 2017

No automatic alt text available.
Disebabkan dah pakai mask ni beberapa kali dan rasa best, so I nak tolong promote kat blog. 

I have sensitive skin, but bila pakai this mask oklah not effected. 
Sebab dulu pernah try mask lain, effect dia membahang terus kat muka. Aduh...


Sebenarnya niat update semua entry (yang korang suka view ni), just suka - suka je tau. Lagi - lagi yang part resepi tu, before ni plan untuk diri sendiri sebenarnya. Kalau terlupa, boleh refer. Sebab kita, jarang sangat masak benda - benda macam tu hehe. Unexpected benda ni. 

Apa pun, thanks sebab singgah dan baca entry kat blog FARAH. 

I will try to maintain update 'niche' yang korang suka baca kat blog FARAH ni. Doakan I ada idea untuk semua ni (wishlist 2018) untuk blog ler haha. 

Oklah sampai sini sahaja sempat huda tulis.

Bye, 
Assalamualaikum =D

You Might Also Like

3 comment di sini.

  1. wahhh...semua entry best2 jak ni..

    ReplyDelete
  2. Tahniah! Keep on writing :)

    lakiterok.com

    ReplyDelete
  3. Keep on writing Farah :) Bab ayam tue, okay, dah masuk list resepi :D

    ReplyDelete