Barang yang akan dibawa bila pergi travel atau short vacation

Sunday, December 03, 2017


Assalamualaikum,

Hi semua,

Perempuan ni details. Macam - macam benda yang dia akan bawa masa dia pergi travel. 

Semua kena ada. 

Dari persalinan, barang mandian, hingga ke alat solek tu mesti complete. Kalau tak ada, rasanya macam tak lengkap untuk bersiap.

Jenis aku, kalau pergi mana - mana untuk beberapa hari, memang gemar lah bawa 3 jenis beg ni 😅😂✌😁.

Handbag mesti kena ada, untuk  letak segala barang (handphone, beg duit, etc etc). Beg pakaian, beg untuk letak segala perkakas (telekung, tuala, alat make up dan barang mandian). 

Complete semua kena ada. 

Kalau pergi travel jauh je, baru bawa luggage ✌, (semua boleh letak kat situ). 

Antara barang make up yang aku akan bawa. 

Make up simple simple pun, bag make up aku tu jadi 'gemuk' sebab semua benda aku sumbat 😅✌. 

Dua pasang kasut.

Sepasang flat shoes (yang ni untuk memudahkan aku bergerak ke hulu ke hilir, sebab kadang kalau pakai wages, jalan lama kaki sakit)😅✌. So kalau tak selesa pakai wages, tukar pakai flat shoes.

Wages - dari dulu minat pakai wages, berbanding dengan pakai heals (tapi mungkin kena belajar juga pakai heals ni, sebab kot mana tau, one day tiba - tiba rasa nak pakai heals ke, kan? 😅✌). Tujuan pakai wages, of course lah nak nampak tinggi (sebab sedar kita pendek 😅😂🙈✌). 

yang ni confirm kena ada.
Kalau takde rasa mcm tak complete 😅. 

Selain dari kegunaan seharian, boleh juga update blog (macam sekarang update blog, guna phone).

Gigih ambil gambar, lepas tu update dan upload gambar guna phone ni. 



Ok sampai sini je sempat update blog. Will update next entry later ✌. Thanks sebab luangkan masa baca entry kali ni. 

Assalamualaikum 😊



You Might Also Like

2 comment di sini.

  1. Kalau boleh semua nak bawakan..sebab kak PC gitu...huhuhuhu...

    ReplyDelete
  2. Kalau bab kasut, I must have one heels or wedges, one pair of sandals, one pair of sneakers and one pair flat shoes. (even for a day trip) I am very picky & concern about keselesaan to go to certain places

    ReplyDelete