Tips nak hilangkan batuk yang berpanjangan

2 comments


Assalamualaikum =D

Hi semua,

Huda ni kalau demam, akan effect sekali selsema dan batuk. Bila demam dan selsema dah ok, batuk tu pula tak ok. Kadang berlarutan. 

Dah banyak cara dah huda cuba, tapi tak menjadi juga. 

Last - last, huda decide untuk kurangkan minum minuman yang berais. 

Banyakkan minum air masak atau air suam. 

So far, so good. 

Sangat effective, Alhamdulillah.

Madu + Lemon

Lagi satu, amalkan minum madu dan lemon ni dua kali sehari. Dan bancuh dengan air suam. InsyaAllah, ianya sangat membantu mengurangkan batuk. 

Oh ye, jangan lupa makan ubat batuk sekali. 

Selamat mencuba dan harap membantu. 
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

2 comments

  1. Batuk kalau dah kena mmg susah nak baik.. sebabtu kurang minum berais..lebihkn air masak.

    Jemput join GA ☺
    https://tinynasweet.blogspot.my/2017/11/giveaway-dhia-sumayyah-201117-141217.html

    ReplyDelete
  2. Hai, saya shaklee independent distributor. Sudi jenguk lah blog saya atau direct ws 011-14709064 untuk konsultasi. Terutama masalah kulit wajah atau berat badan.

    ReplyDelete