When staying at home

Saturday, October 14, 2017



Assalamualaikum, =D

Hi semua,

Happy weekend guys. 

Lepas Zohor tadi, just fikir lepak dekat my little pink's room. It is consider sebagai pink's room lah kot, sebab huda suka hias something something dengan pink colour dalam bilik ni.

Image may contain: screen and indoor

Then, sitting on my favourite chair, switch on my laptop. Watch the new video of Aida Azlin, having some ice cream as well, and of course updating my blog. 

This is the things once I switch on my laptop. When (its mean, bila huda rajin). And the ice cream, if I terbeli je. Macam tadi, lepas ambil adik balik sekolah agama then singgah Mcd. (JB akan ada satu sesi sekolah agama setiap sabtu, call as darjah khas). 

Ok, let's continue. 

Do you know Aida Azlin? Huda kenal dia, since huda tertengok video dia ( bila one of my friends dekat FB, likes or share dia punya video masa tu). So I just click and watch the video. The first topic yang huda tengok masa tu, pasal rezeki. SubanAllah. Masa pertengahan huda tengok video dia jer, huda rasa tertarik gila nak tengok video - video dia yang lain. Well perempuan, orang cakap one of kehebatan dia, stalking. Haha, me too (cuma huda jarang stalk orang. Jarang sangat. Unless if needed - tengok keadaan macam mana, kihkihkihkih). 

Start pada hari tersebut, huda akan follow new video dari Aida Azlin (setiap kali balik kerja, atau ada masa terluang). I start adore with her presentation (when she start talking in front of the camera and make a video). Dan paling best, bila tengok video dia, macam dapat satu positive vibes. Because all her video seems like positive one. 

Sebelum ni, one of vlogger yang huda suka tengok adalah Maria Elena. I adore dengan dia punya youtube channel, masa umur huda awal 20an. So currently, after Maria Elena, huda suka layan video dari Aida pula.

Maria Elena and Aida Azlin, diorang ada personality yang berbeza, instead of daya tarikan, dan pengolahan video turut berbeza. 

Boleh click pada gambar untuk tengok new video dari Aida.  

Aida turns 30 this year, Happy birthday Aida. 
Dia nampak muda, so macam tak percaya dia dah 30 tahun,hihi.

Dari video Aida ni aku belajar banyak benda. Macam aku cakap tadi, semua video dia positive vibes. Bila dengar je, rasa macam dapat aura positive. That is why I adore her lah. 

For example. Ada someone ask her, about how she managing her time in 24 hours. So dia ada cerita dalam satu video dia...

Boleh click gambar di atas, untuk tonton video tersebut. 

Dalam video ni, dia ada cakap tentang cara dia bahagikan masa. 

For example, Allah bagi kita waktu solat 5 kali sehari. Then, she devide her task as wife, as entrepreneur, etc etc based on 5 waktu tersebut. That is mean, lepas subuh dia buat apa, lepas zohor dia buat apa, lepas asar dia buat apa, etc etc. 

So, bila tengok video tu. I was thinking like. Oh really, it is good idea. So I slowly follow Aida's schedule when I am at home, (which is devide the things what I will do on this hour, what I will do on that hours). Slowly try lah hehe (sebab we are still human being, kadang ada je yang terleka. But try to do our best untuk ubah mana yang kurang). 

Lagi pun dulu sibuk belajar, so bila dah kerja memang all the times staying at home. And trying do it all our best to manage my times pula bila dah bekerja ni. Hopefully I can practice well, InsyaAllah. 

Done for today's entry. I have some task to do, will see you on next post. Thanks luangkan masa baca entry kali ni. 

Again, happy weekend guys! =D

Bye,
Assalamualaikum =D

You Might Also Like

4 comment di sini.

  1. nice juga idea tu...time-management yang baik =)

    ReplyDelete
  2. serius ehh dia umur 30 ? MasyaAllah, ingatkan dia baru dalam 25,26 something. muka dia awek muda.

    pernah tengok video dia dan suka dengan aura positif dia. dan yes, totally agree, dia dengan Maria Elena, dua dua beza tapi dua dua best dan ada aura positif masing masing masing. .

    ReplyDelete
  3. Teladan yg baik 😊 dah join ga saya? Tamat 20/10 ni

    http://mellyacrayola.blogspot.my/2017/09/first-beauty-box-giveaway-by-us-with.html

    ReplyDelete