Adaptasi Novel: Drama Mr London Miss Langkawi

Friday, October 27, 2017


Assalamualaikum, =D


Selamat pagi,
Hi semua =D

Memandangkan ramai yang cari kat google berkenaan dengan 'Mr London Miss Langkawi' ( huda tau sebab dari pageview blog huda ni). So huda buat entry ringkas pasal ni. 

Ramai juga yang singgah dekat entry lama (2014), huda ni. 

To those yang nak baca review novel Mr London Ms Langkawi ni, korang bolehlah click gambar di atas tu. Huda ada buat review sikit tentang novel ni dulu. 

Bila baca balik, huda ada mention kat situ, yang novel ni akan diadaptasi kepada sebuah drama. Ada juga bebual dengan kawan 2,3 hari yang lepas, berkenaan dengan novel ni. Dia pun cakap, dia ada perasan iklan ni masa tahun 2015. Mungkin yang dulu ada problem sikit, so that is why kot tak tayang (I do not know why). Atau dah pernah ditayang, tapi huda tak perasan, hehe. 

Sebab masa tahun 2014, 2015 huda sibuk belajar. Lagi pula huda duduk tingkat atas, so nak turun bawah semata - mata nak tengok tv, memang tak sempat. Paling tak, switch on laptop tengok drama online. Tapi, dulu macam tak perasan gak ada drama ni? Not sure... 

Sebab huda tak ikut perkembangan sangat, so tak tahulah.

Apa - apa pun, drama ni dah ditayangkan dekat channel tv Singapura. Sekarang dah boleh tonton online dah. 

To those yang nak tengok secara online, boleh click gambar untuk pergi ke laman web tersebut.
Credit: FLM4u


Image result for mr london ms langkawi
Hero dan heroin.
Huisyh, favourite dua - dua ni. Dah la novel ni memang huda minat baca dari dulu, pula tu yang berlakon pelakon favourite huda. Tu yang tak lepaskan peluang nak tengok (walaupun dah tahu the whole story hehe). 

Huda pun tengah tunggu next episode ni.

Oklah guys, sampai sini sahaja yang sempat huda tulis. Nak siap - siap p kerja, nanti ada apa - apa huda update lagi, InsyaAllah. 

Terima kasih singgah baca entry.

Assalamualaikum,
Bye =D

You Might Also Like

2 comment di sini.

  1. Jemput singgah :)

    https://messarah.blogspot.my/2017/10/review-shopping-di-website-sgshop.html

    ReplyDelete