Short Vacay

Saturday, June 03, 2017


Assalamualaikum =D


Selamat pagi guys,

Sambil dengar lagu, sambil tu jejari runcing mula laju menaip mengikut irama music. 

Short Vacay. So hari ni saja nak share kisah short story aku dua tiga hari ni. Tanpa perancangan, tiba - tiba aku dapat khabar yang kiteorang satu keluarga, atok dan makcik aku akan bertolak ke seremban. Diorang nak shopping kat sana uolss. 

So, aku ni ok je memandangkan masih lagi dalam mood 'honeymoon' gitu, sebab next week baru start kerja. Pula tu, cuti sekolah, so adik - adik aku yang masih bersekolah pun leka ber'honeymoon' seminggu dua ni. This week dia dah naik sekolah, haha. Selamat bersekolah balik.

Short Vacay di bulan puasa sangat mencabar sebenarnya. Lagi pula,singgah dari satu kedai ke satu kedai yang lain. Tapi Alhamdulillah semua dipermudahkan hehe. 

Image result for shopping tumblr

Nak dijadikan cerita Rabu (31/5) tu, bermulalah short vacay kami sekeluarga ke Seremban. Sampai - sampai je terus singgah pergi Nilai 1 dan Nilai 3. Mood nak beli barang kat sana, sebab dengar cerita murah. And yes murah, siap boleh tawar menawar lagi. Mujur makcik aku jenis yang pandai dalam bab tawar - menawar ni. Alhamdulillah dapat harga yang not bad dan berbaloi kata mak cik aku.

p/s: Selama ni dok dengar je orang sebut best shopping kat Nilai 3, etc etc, so Alhamdulillah, at last berpeluang juga pergi sana. Aku as perempuan, memang rambang mata kalau singgah sana ✌😀. 

Dua hari kat sana, dan selesai bershopping. Petang 1/6 tu pula, kiteorang balik dan singgah Melaka. Tidur sana 1 malam dekat rumah abang. Siap minta abang belikan kuih keria gula melaka (yang popular tu). Banyak juga aku makan, sebab sedap dan lembut. 

2/6 - belah pagi tu kiteorang dah gerak balik JB. 

Habis dah short vacay, hehe.

Thanks singgah dan baca entry huda.

Salam =D





You Might Also Like

3 comment di sini.

  1. Wah short vacay bulan puasa. Naisss

    ReplyDelete
  2. huhu masa g melaka ari tu xsempat nak rasa keria tu.

    ReplyDelete
  3. Siqah nak pergi Nilai esok ni. Hehe. Nak tengok2 barang tuk raya =)

    ReplyDelete