Preparation for hari raya

Saturday, June 17, 2017



Assalamualaikum, =D


Hye semua,

Pergi office, kadang - kadang ada akak tu akan pasang lagu raya. So rasa macam haisyh mood raya, macam nak datang dah, nak datang dah. Pula tu, lagi seminggu je nak raya.

So dah buat preparation raya?

Image result for raya tumblr

Preparation raya aku dan keluarga, ala sederhana je. Beli baju mana yang perlu, shopping barang basah sikit - sikit, kemas rumah then raya.

Simple but still look meriah. 

Dan balik kampung jumpa sanak saudara. Kampung den pula dekat je, ala dekat area Johor gak. Satu jam lebih perjalanan, dah sampai kampung hehe ✌.

Shopping?
Selalu memang shopping baju jela.

Tu pun tak sempat shopping lagi, sebab tunggu mak abah free. Dah besar panjang gini, dah kerja pun still gak pergi shopping dengan mak abah, hehe.

Make up look? 

Lagi satu bila dah besar, benda ni normal kot. Walaupun make up sesimple macam mana pun, but still make up juga, nama dia.

Image result for makeup tumblr
Sejenis dah besar ni, memang tak boleh singgah sekejap dekat kedai yang ada jual alat make up ni. Selalu beli kat Watson je pun. 
Memang selalu jadi pelanggan tetap mana - mana Watson yang berdekatan. 

Suka Watson sebab barang - barang make up dia semua berpatutan macam tu. Lagi pun semua barang keperluan seorang wanita, memang agak lengkap kat situ. Dari penjagaan rambut, penjagaan kesihatan dan penjagaan wajah semua ada. Senang. 


Lately dekat FB, ramai pula yang share make up look for hari raya. Sebab benda ni normal bagi kaum hawa. Bila tengok tutorial diorang tu, I was like wahhh...So nice diorang make up. It is look agak heavy make up juga.

Aku bab bab heavy make up ni, mana reti sangat. Haisyh.

Last - last, ala buat make up look sendiri jela. I mean make up, simple - simple je. Just pakai make up yang basic tu. Then, dah settle.

But I like make up style by Maria Elena. Simple but still look nice.

Make up look for hari raya by Maria Elena. Click on the picture to watch the video.

Aku gelak sakan je tengok dia punya vlog ni haha.
Maria memang dikenali dengan vlogger yang mempunyai perangai gila - gila. 

Dia ni dari dulu menghiburkan. Setiap kali tengok vlog dia mesti aku gelak sorang - sorang. 

So oklah, sampai sini je yang sempat type kat entry kali ni. By the way, thank you so much to those yang sudi singgah dekat blog huda yang bebiasa ni je pun. Seminggu gak tak berupdate, sebab balik kerja memang kerja tak sempat nak hadap laptop, balik rumah tu. 

Memerlukan rehat yang cukup, sebab esoknya kerja lagi. Memang weekend macam ni jela, kita sempat nak update. 

Again, thank you =D

Salam.

You Might Also Like

1 comment di sini.

  1. Sama lah kita, saya pelanggan tetap Watson sebab banyak choice dan harga affordable

    ReplyDelete