Random entry on last weekend

Wednesday, May 03, 2017



Assalamualaikum, =D


Hai semua,

Selamat Pagi!

Image result for bucket flowers tumblr

I do not know why, I wake up so early today, mungkin tidur cepat punya pasal kot. Then boleh pula datang mood nak menulis entry pagi - pagi ni.

Last weekend, I had a great weekend for three days. Maklum je, kan hari Isnin lepas labour days, tu yang syok sangat menikmati cuti. Sampai rasa, selasa tu macam Tuesday blues.

29/4/17
Memandangkan Padini ada buat sales secara besar - besaran selama 4 hari, so kami dua beradik decide untuk pergi sana dan tengok apa yang best. Kot boleh beli baju sehelai dua ke.

Kami pergi sebelah malam, memandangkan sebelah siang aku kerja half day dan adik aku pun baru balik dari KL. Masuk je Jusco, tanpa berlegah, kami masuk ke Padini. Masya-Allah turun je tangga aku dapat lihat, ramai sangat orang dah mula membajiri Padini tu. Dari yang sedang memilih baju dan barangan di situ, hinggalah mereka yang beratur untuk membuat pembayaran. Weyh, dahlah ramai gila. Bayangkan satu bulatan besar (360 darjah) pusingan diorang buat, hanya untuk buat bayaran sahaja.


Fuh!

Aku dengan adik aku kat situ, tak lama. Kejap je. Nampak beg murah, kasut murah, macam nak beli. Tapi memandangkan ramai sangat macam tu, dan nampak stock dia pun macam tak berkenan di hati, jadi kami decide untuk beredar dari situ.

Lepas je beredar, kiteorang singgahlah dekat kedai - kedai lain cuci mata, buat window shopping. Bila pergi satu kedai ke satu kedai, bukan Padini je buat sales, tapi kebanyakan kedai kat situ turut buat sales juga. Maklumlah, musim gaji masuk agaknya, tu yang semua berpusu - pusu buat sales.

Sudah, habis duit orang haha.

Jalan punya jalan, last - last dapat ni je. 
I just love to wear this sponges from watson sebab harga dia affordable dan bila guna tu oklah, not so bad.


30/4/17
Hari ni tak ada plan sangat, belah siang duduk rumah. Cuma pukul 5 petang on that day, aku dan kawan baik aku since sekolah menengah tu, pergi melawat kawan kami yang baru je habis berpantang. Maklumlah, masa dia baru lepas bersalin tempoh hari, kami tak sempat nak melawat sebab dia terus pulang ke kampung halaman yang terletak di Segamat, Johor. So bila dia balik JB, tu yang baru sempat nak melawat kejap.

And ya, baby adam is so cute. Nanti kita lepak lagi dgn ibu awak haha. Sekali dengan shahanz, rania and their mummy. Liya dan huda ✌😂😂.

Balik je dari melawat kawan, solat maghrib kejap sesudah sampai rumah. Then siap - siap, dan ikut family pergi makan malam pula.

Dinner date with beloved family at Restoran Warisan, JB. 
Dekat sini ada Wastern Food dan juga masakan goreng yang lain. So boleh pilih either one. 
Makanan dia pun oklah, sedap


1/5/17
Labour day. So as planning, keluar dengan kawan baik masa kolej (diploma). So we had a great holiday together,hehe. Mula - mula plan nak keluar berempat, tapi bila dua orang sister ada hal, so its ok kami keluar berdua je.

Tak lama pun lepak, sebelum maghrib dah balik sebab esok kerja. Kalau esok tak kerja pun memang balik time macam tu, sebab nak lepak lama buat apa kan?

We just had Nasi ayam bakar (nama kedai tu, lupa lah, resit pun dah buang hehe). 
Tapi dia punya makanan so yummy. Kuah tu normal, kuah sup right, but then at Dapur Kita, dia bagi kuah tomyam, ayam bakar dan sambal dia pun sedap. So we plan untuk pergi sana lagi nanti, sebab makanan dia sedap, haha. 

Lepas makan, singgah pula dekat Hutan Bandar JB (yang baru di launch semula tu). Tapi tempat rekriasi tersebut, tak siap sepenuhnya and still dalam renovation. 
So we took some picture. 
I just love to wear any pastel colour (except hijau hehe), lagi - lagi kalau pink colour tu ✌😁


Sampai sini sahaja entry yang sempat di tulis, sebab nak buat apa yang patut, then kena gerak pergi kerja. Thanks sebab singgah blog huda dan baca entry ni.

Have a great day guys. 

Salam =D

You Might Also Like

1 comment di sini.