Alhamdulillah selesai present fyp

12:20 PM



Assalamualaikum, =D


Hai semua,

Alhamdulillah, masa yang di nanti - nantikan akhirnya tiba. Nothing to say, unless bersyukur ke hadrat Ilahi sebab semuanya berjalan lancar. One big project is done.

Muka lega, lepas presentation =D

At the most popular place dekat tempat belajar I, haha. 
Memang kat sini tempat orang buat photoshoot, kiteorang panggil tempat ni New Zealand.
Sapa nak g New Zealand ala ala Malaysia, meh la datang sini. 

Researchers of their paper work (it is related to employees motivation). The topic is related to human resources because it is our major course.
So this is my group members. Behind of us, that is our poster presentation. 
Just a simple one. 

Up and down, we are still in one group =D


After 8 month, at last we have finished our final year project. Thank you so much to our superviser sebab banyak guide kami, beri tunjuk ajar dalam menyiapkan paper work ni. Thanks juga dekat madam, selalu bagi kata - kata positive pada kami. Thanks, thank you so much. We are happy because you are still our supervisor till the end =).

Tak lupa juga, ucapan terima kasih kepada pihak - pihak yang turut membantu kami secara langsung dan tidak langsung dalam menjayakan paper work kami ni. Terutamanya buat company - company yang sudi bekerjasama dengan kami =D. Thanks.

Thank you so much, juga dekat member - member satu group. Sometimes even I feel so annoyed gila, tapi tend to belajar juga, the word of sabar. Haha. Thanks juga sebab tahan dengan perangai I. Thanks for everything. I have nothing to say, unless this word, thank you so much for your cooperation. I will miss the moment bila bekerja sama dengan korang selama hampir 8 bulan. It is a long period. Lagi lah dengan kawan - kawan I yang rapat dua orang tu, dari semester 1 we are still together. Hope our friendship kekal =D. Will miss you sayang sayang. Bak kata one of my group member, no heart feeling ok. 0 - 0 kihkihkih.

Ada beberapa kawan huda cakap, bestnya dah habis fyp. I know. Huda pernah ada feeling macam tu juga, masa time - time huda junior dulu. Jujur weyh, memang seronok nampak orang dah habis belajar. Bila tengok senior dulu dah habis present fyp, dah habis belajar, aku sendiri rasa macam tak sabar nak habiskan belajar. Masa tu aku baru semester 4, haha. Lagilah masa semester 5, one of our best friends dah habis study dulu dari kami. Sapa tak rasa,kalau macam tu. Sangat terasa, lagi best friends kot. Tapi aku ambil semua tu sebagai something yang positive, and teruskan masa - masa aku di sini. Sebab aku percaya, satu hari masa aku akan tiba.

So semalam harinya. Tapi sebelum present sebenarnya, memang tak lalu nak makan sebab risau sangat. Kami still bertungkus lumus prepare apa yang patut. Memang sedikit lega bila dah habis present fyp. Tapi, tapi final exam ada lagi. So kiteorang ada lagi 1 untuk ditempuh, sebelum betul - betul habiskan study. Wish us luck pula untuk final exam, hehe. 

Memang nampak best dah habis fyp ni, tapi bila sendiri dah berhadapan jujur cakap, setiap kali rasa stress gila, pernah juga rasa nak mengalah (time proposal lagi sampailah semester ni, masa still lagi fyp on progress), siap pernah rasa nak berhenti belajar (teruk gila, siap rasa macam tu). But Alhamdulillah, berkat kesabaran, berkat doa mak abah, atas sokongan family, atas sokongan our supervisor and doa dari beliau, atas usaha sendiri bersama kawan - kawan,  at last I have done my fyp. 

To our junior, we wish good luck untuk korang. Do your best for your future proposal/fyp.

So conclusionnya, walauapapun yang kita rasa, teruskan usaha dan ingat balik niat kita sambung study. Niat kita untuk sapa? Dalam masa yang sama, usaha setinggi mana pun, jangan tinggal solat 5 waktu. It is very important. Sebab semakin kita dengan Allah, kita akan terus rasa tenang even kita stress tahap macam mana pun. 

Oklah, dah panjang bercemarah dalam entry ni. Thanks baca entry kali ni. Thanks juga kat korang yang doakan huda untuk final year project ni. 

Bye, salam =D

You Might Also Like

16 comment di sini.

  1. alhamdulillah awk.. smoga terus sukses dlm apa jua bidang yg awk ceburi =)

    ReplyDelete
  2. mesti rasa lega gila kan lepas present FYP,
    semoga sukses!

    btw igt sabah je mcm NZ..hehe

    spitoutkata.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah lega. hehe thanks =D

      Delete
  3. Alhamdulillah. Finally.
    Dah boleh bernafas dengan tenang la ni ye. HeHehehe.
    Cuma nak tunggu result je la.
    Apapun, doakan yang terbaik untuk huda untuk masa akan datang!

    ReplyDelete
  4. Saya ada lagi satu sem nak settlekan fyp saya. Yes its quite tough. Kalau orang lain boleh, saya pun boleh. Btw tahniah awak =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks,
      good luck juga untuk awak =)
      Make it positive and InsyaAllah you can do it....

      Delete
  5. Congrats for completing your fyp and goodluck with your final project.. :D

    ReplyDelete
  6. Yeayy! Congrats farah :) Rasa satu beban hilang serta merta bila dah siap fyp. Moga berjaya dengan cemerlang :)

    Ingat NZ, ingat Sabah.. baik pergi Sabah je ek. Hehe

    ReplyDelete