Tulis apa je dalam blog?

Sunday, October 30, 2016



Assalamualaikum, =D


Hai semua,

Segan pula bila tetiba ada member tanya, ada blog ek? Tulis apa je kat blog? Hehe. Stuck kejap nak jawab, padahal banyak benda dah aku share dalam blog ni. Alhamdulillah tahun ni dah masuk 8 tahun aku berblogging. Lamakan? Tapi kerja aku on off dalam bidang blog. Paling aku semangat update time - time diploma je. Masa tu tahun 2012 - 2013. Bila dah final year diploma, dah mula busy. Bila dah intern (practical) masa diploma awal tahun 2014 pun dah start busy. Plus Alhamdulillah ada rezeki sambung degree, pun dari situ aku start busy. Ha, tak ke nama dia on off je kerja aku dalam bidang blog.

Back to the topic. Tulis apa je dalam blog? Basically blog huda ni memang tentang personal life huda. Banyak update pasal tutorial blogging, tips, resepi (adalah share sikit - sikit, resepi basic jelah. Aku ni mana tahu masak sangat, huhu), tentang karya huda (memandangkan owner blog ni suka berangan jadi, dia memang suka buat cerita dalam dia punya laptop. Disebabkan busy, dah bertahun on off juga. Yang berkarya ni pun sekadar niat makcik ni suka - suka menulis je dekkkkk). Bila dah sebut pasal personal life, adalah kisah suka duka, kecewa putus cinta (buat masa ni makcik tak update lagi, sebab kes kecewa ni malas nak update, karang nangis. Eh, tak. Kisah suka - duka bab bercinta ni, tak ada lagi *tetiba makcik nak cover case duka ni, huhu*). Tapi kebanyakan aku update pasal kisah zaman belajar je banyak, kisah dengan kawan - kawan. Kisah kecewa ke apa, tu semua private yang tak patut di kongsi oleh masyarakat satu dunia.

Sisipan Lengkap Huda,
gambar #throwback nama dia. Remaja Ogos 2012 (entry lengkap, korang boleh click "MEDIA" dekat menu tab atas tu). 
Sisipan lengkap huda cukup menceritakan betapa personalnya blog ini, haha :P

Errrr lagi pasal apa ek?

Oh, tips. Ada lah juga update pasal tips - tips, review restoran, butik atau barang yang huda beli. Tentang travel, short vacay pun huda ada update dalam blog ni juga. Banyak dah. Dalam 700++ huda punya post dalam blog ni. Nak cerita satu - satu tak larat makcik nakkk, rasa goyah jeee tangan nak taip panjang - panjang malam ni. 

Apa - apa pun, thanks kat korang semua yang still singgah dan baca blog huda, yang follow blog huda. Thanks yeeeee, =D

Bye, salam


You Might Also Like

17 comment di sini.

  1. haha samalah, mai pun tenggelam timbul sekejap degree study dulu, skrg dah aktif balik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah, masa degree ni memang tak sempat nak active rasanya. Ada je kerja nak buat. hehe

      Delete
  2. wah lamanya huda berblogging. busyra bru 6 tahun. start 2010.

    ReplyDelete
    Replies
    1. huda strt blogging dari zaman sekolah lagi, hehe

      Delete
  3. Active blog balik pls. blog awak cantikkkkkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah, kalau saya free saya akan active balik, hehe. Thanks =)

      Delete
  4. kann, bila kawan tanya kita macam blur blur nak jawab.. saya sebab malu nak share ngan kawan apa yang ditulis dalam blog .. btw,blogwalking and follow ;) dah click nuffnang awak

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks singgah blog kita, hehe
      Kan rasa segan sangat nak share dgn diorang...

      Delete
  5. hi huda... kalau sy tulis pasal yg sy suka je....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye betul, samalah...saya pun gitu juga, hehe =D

      Delete
  6. lama nya da huda blogging... salam kenal dan bw

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam perkenalan juga =)
      hehe kita berblogging dari zaman sekolah lagi,

      Delete
  7. Replies
    1. ha'aa kita dah berblogging since zaman sekolah lagi,

      Delete
  8. Seriously? Lamanya..... 8 tahun blogging...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, serious...
      Sebab blogging dari zaman sekolah lagi =D

      Delete
  9. Jom join...

    http://jombercontest.blogspot.my/2016/11/shanghai-fridge-magnet-giveaway-by-jari.html

    ReplyDelete