A blog for my story

4:54 PM



Assalamualaikum, =D


Bila laptop problem, bila laptop kena virus memang sedih. Huaaaa, memanglah tak boleh buat apa lah sekarang ni. Nasib baik kat rumah, nak buat kerja kena guna computer kat rumah ni lah. Nasib baik. Tapi paling sedih, semua folder telah diserang virus. 

Now tengah tunggu my brother free untuk tengokkan laptop I. Susah pula bila dia kerja jauh, huhu. Nak kena tinggal laptop kat rumahlah ni. Nasib baik ada beberapa back up untuk kerja - kerja aku tu. Tu pun hanya sedikit sahaja, paling sedih journal - journal fyp (final year project), tu yang aku tak ada back up. Dah lah nak guna dalam masa cuti ni. I really need them. Tapi nasib baik ada pakcik google membantu. Kena cari balik beberapa journal la. Tu pun kalau ada jumpa yang pernah aku guna masa buat proposal tempoh hari. Penting woo, dah lah nak kena tunjuk dekat panel naik cuti ni. Ya Allah....Tak mengapa, harap semua ok nanti. 

Abang cakap, boleh recover balik semua file tu. Harap boleh. Harap sangat...

And now, when I write something (regarding my karya, instead my mini novel or article), I kena copy dia dalam satu blog. 

Tempat untuk berkarya
So, I do make one blog yang khas untuk all my karya and this picture is the header of the blog.
But so sorry, I need make it as a private blog, hihi.

Bila cakap pasal karya pun, semua dalam tu. Penat I write up selama ni. I just hope semua bole recover balik. Nak tulis balik apa yang I dah tulis, memang I sorry lah, makcik ni memang seorang yang pelupa. So that is why, I make a back up plan and buat that private blog. 

So pengajaran dia, apa - apa mesti ada back up, instead all the document yang penting dalam laptop. Supaya kejadian sebegini tidak berulang lagi. 

Ber I, ber U pula dalam entry ni ye, hihi. So actually Huda ada write up one article (yang tak berapa formal, sekadar tips sahaja). Nanti huda up dekat blog ya. So waiting for my new post. Thanks to those who always coming, and read up my entry =)

Bye, Salam guys...

You Might Also Like

6 comment di sini.

  1. huaaarggg yg final year report tu kalau hilang merana nak buat balik

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula harap sangat boleh recover balik dan ianya dalam condition yang selamat, kalau tak sedih hurm...

      Delete
  2. Dulu pernah jugak buat blog khas untuk my karya. Tapi bila dah lama stop menulis blog tu pun dah terabai, decided to delete. And now, feeling menulis dah ada, rasa menyesal pulak datang sebab delete blog tu. Huargghh :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe rrai, make a new blog and write up semula. Chaiyok rrai! hihi =D

      Delete
  3. salam kak huda mcm mne nx buat private blog tu yee?

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikummusalam,
      pergi kat setting > Basic > then scroll bawah sekali nanti ada nampak "permission" > blog readers (click kat "edit") - sebelah edit tu ada nampak perkataan public. So dekat situ pilih "private" > then save.

      Delete