Permulaan Cerita Seorang Student

Wednesday, June 01, 2016



Assalamualaikum, =D

Hai semua,

Alhamdulillah everything is going well. Semester ni just ambil empat subject je. Sikit kan? Normally people will take 6 subject for every semester, but its depends actually. Memandangkan aku one of the student yang buat transfer credit, so ya that's why lah subject aku ni sikit. Semester depan pun sama, aku ambil 4 subject + 1 subject for HR Research (HRR).

Tapi bila dah last year ni, even subject sikit macam mana pun, you still need to work hard. That's the point. That's why la, aku rasa takut gila. Sebab first class je, for this 3 subject yang baru aku masuk, dah rasa bahang dia macam mana. Dekat situ dah boleh nampak, yang from the beginning kena work hard.

I hope, I can handle this one. 
Bismillah...

A student =)
While waiting for the CCM's Class. 

Normally, semester lepas, aku arrange jadual aku, supaya tak ada kelas pada hari Jumaat. Reason dia, supaya aku boleh berehat and kalau rasa nak balik JB, bila - bila aku boleh lari balik JB. Eh, tapi taklah bermakna setiap minggu I balik tau. Kadang 3 atau 4 minggu sekali je. Sebab JB dengan Pahang, bukan dekat. Penat I duduk dalam bas tu lama - lama. 

So, lain untuk semester ni. Pusing - pusing nak tukar jadual hari tu pun, still kena pada hari Jumaat juga. Tak boleh nak buat apa dah... Last - last, we all redha jelah nak, ada dua tutorial kelas on the Friday. Acah - acah tabah je, haha.

For this two semester, memang kena stay Pahang je lebih. Sebab dengar cerita, next semester (last semester for me and my friend), ada kelas pada setiap hari sabtu untuk kelas HRR. 

Oklah guys, sampai sini je sempat update. Ni pun kira kes cuti - curi update haha. So I have work to do. 

Thank you because have a time to read this kind of luahan hati punya entry,

Bye, salam =)

You Might Also Like

7 comment di sini.