Kenapa perempuan suka beg besar

9:10 PM



Assalamualaikum, =D

Hai semua,

ootd kata dia, before balik ke JB, semalam =)

Serious to say, yang huda memang admire gila dengan beg besar. Errr, actually takdelah besar gedabak sangat, just so so, sederhana besar macam tu, ok dah. Yang penting boleh memuatkan semua khazanah - khazanah yang huda rasa penting. *kadang tak penting pun main humban je dalam beg, kihkih*

Memandangkan huda ni seorang yang travel jauh (belajar di Pahang dan menetap di Johor Bahru), so ini adalah salah satu sebab kenapa huda suka beg yang sederhana besar. Semua aku sumbat dalam satu beg, senang. Tak payah haru nak cari, kejap dekat beg sini, kejap dekat beg situ.

Tapi, tak semua perempuan kot suka beg besar. Depends. 

Termasuk phone (tiada dalam gambar). Sebab digunakan untuk snap this picture, kihkihkih...

Ok nilah, barang - barang yang aku rasa penting. 

Sejenis aku, yang tak suka benda serabut dalam beg. So aku akan beli pouch khas untuk letak barang make up. Errr, barang make up aku pun semua yang basic je - bedak compact, gincu, lip ice, moisturizer, dan foundation, tambahan minyak wangi dan lotion. Tu jelah, hihi. Yang lain tu, buat masa ni kurang minat, so tak beli. Kalau beli, tak pakai pun kira macam membazir, right? 

Tapi kalau datang mood aku nak pakai handbag yang bersaiz kecil, aku akan pastikan juga yang kesemua barang aku ni, muat untuk disumbatkan dalam handbag tersebut, haha :P .

for example, like this. 
Sumbat sana, sumbat sini, susun kasi kemas, settle! 


Dan itu saja entry buat masa ini. So basicly, alasan kenapa perempuan suka beg besar, sebab boleh letak semua benda kat situ. 

Thanks baca entry kali ni, 
Salam =)

You Might Also Like

5 comment di sini.

  1. kite pun suka beg besar..letak brg banyak nak cari brg pun susah..tp suka jugak. haha! :D

    ReplyDelete
  2. Suka pakai beg besar jugak. Tp bila pakai semua nak tumpang barang dlm beg kita. Sudah... Haha :D

    ReplyDelete
  3. Pakai beg besar nih senang . Kadang beli barang kat supermarket kan tadak plastik beg . Sumbat skali dlm handbeg . Hhahhaahha adududu

    ReplyDelete
  4. tak besar sgt tak kecik sgt...sederhana besar mcm huda punya beg..i loike!

    ReplyDelete
  5. elsa okay je dengan beg besar. tapi bukan handbag hahaha. elsa tak minat handbag. tapi kalau beg yang sandang kat bahu tu haa much better. hehe. tak gegirl kan elsa nie hahahha

    ReplyDelete