Terjebak dengan drama sebabak

Friday, February 19, 2016



Assalamualaikum, =D

Hai semua...
Aku ni memang sejenis yang suka terjebak dengan drama, lagi pula kalau drama tu di adaptasikan dari sebuah novel karya tempatan. Memang aku salah seorang pengikutnya. Tapi, kalau dekat rumah jelah aku dapat follow sesebuah drama tu dari a to z. Kalau dekat campus, jawabnya aku akan hold, hold dan hold sampai waktu betul - betul free, baru aku layan drama tu. Tahu jelah, bila dah hold sana, hold sini, kisahnya aku akan buat drama maraton. Dari episode awal sampai akhir aku akan setia menonton.

Actually banyak dah drama aku terjebak. Since dah lama tak review drama dalam blog ni, now I nak review drama. Just a short review actually. So ni antara 3 drama yang aku tengok, baru - baru ni. 

Hari tu terjebak juga dengan drama ni yang juga di adaptasikan dari novel. 
Aku suka watak diorang dalam drama ni, so cute! =)


And sekarang ni tengah layan drama isteri vs tunang. Halamak, I terjebak dengan hero dia pula, kihkih. Bila semalam lepak dengan kawan pun, dapat tahu yang memasing dah terjebak dengan hero drama ni lah, haha. Serious, handsome kot! :P


Sejenis aku, bila dah terjebak sangat - sangat dengan sesebuah drama yang di adaptasikan dari novel, aku akan beli novel tersebut dan baca till the end of the story. And ending dia, ya mungkin saja aku boleh cakap, happy ending! =D 


Followed by new drama pun sama di adaptasi dari novel, which is Tundukkan Playboy Itu. About the title of this novel or drama, ada yang comment macam, "pleaselah tv3, tundukkan playboy itu and bla bla...". So, as I said, drama ni di adaptasikan dari novel, since dari novel of courselah penulis yang bubuh tajuk tu. And yelah of course penulis pun ada reason dia sendiri, why dia bubuh tajuk macam tu. Ya even aku pun tertanya - tanya, apahal tajuk novel - novel sekarang semakin pelik - pelik. 

So, kalau dah nampak tajuk sesebuah novel tu agak pelik, pula tu jalan cerita dia macam lebih kurang sama, aku memang decide tak beli novel tu. Cuma kalau tajuk tu menarik perhatian dan jalan cerita dia walaupun seakan sama, tapi masih boleh mencuri hati aku ni, so I will buy the novel. And baru - baru ni, aku beli sekali 3 buah novel (oh, kira macam balas dendam kot, sebab masa I sibuk study, I memang tak baca novel sangat). Even kalau beli pun, berbulan susah nak habis. But kalau cuti - cuti macam ni, 3 novel boleh habis baca dalam masa terdekat. 

Baru di tayangkan 2 episode di kaca TV. 


So far antara 3 drama yang aku review untuk kali ni, aku lebih suka untuk menonton drama Shah and Sha and Isteri vs Tunang. 

Ok, sampai sini sahaja yang sempat aku review. Insyallah next time kalau ada kesempatan akan review lagi mana drama yang menarik perhatian aku. And thankss sebab singgah dan baca entry ni.

Salam,

You Might Also Like

2 comment di sini.

  1. Isteri vs Tunang is the best! Suka sangat lakonan Scha Alyahya sebagai Alana Sofea. Tak kurang juga watak Amira Irdina yang buat kita rasa bengang dan marah dengan perangai dia tu. Hehe. Tak sabar nak tunggu episod baru isnin nanti :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha samalah, huda pun tak sabar nak tunggu next episode walaupun huda dah baca novel dia, hehe...

      Delete