holidayyy time, trip to langkawi

Saturday, February 06, 2016

Assalamualaikum

hai semua!
lamanyaaa tak update blog. Rindu! Yela selama ni busy dgn final. Actually ni pun tak habis final, sibuk sambut cuti cny. 11/2 ni sambung ada paper lagi, which is my last paper.

Dalam mood bercuti ni tak feel sebenarnya nak belajar, haha. tp aku kena kuatkan hati jugalah, kena belajar juga. Tu nama dia, dugaan bagi aku. Yelah, kalau aku balik JB pun takde org dekat rumah, sbb semua org pergi bercuti. Alang - alang tu ikut jela family pergi Langkawi. Ceh padahal diri ni mana boleh kena tinggal bila semua pergi bercuti, sbb jelous. hahaha...
well walaupun dah besar mcm ni tetap nak berkepit dgn mak abah haha...

So semalam sampai - sampai je, lepak kejap dekat tepi pandai yg bersebelahan dgn airport Langkawi, lepas tu terus balik rumah sewa yg tak jauh dari air port.

Dan hari ni, pagi - pagi dah keluar pergi underwater, Langkawi. 






ok ni antara gambar gambar underwater yg sempat aku snap, guna camera phone je. nak update gambar yg guna camera DCLR hai faham jelah skrg tgh cuti, tak sempat nak transfer bagai...
pula tu,ni pun aku update blog pun guna phone je(laptop sengaja ditinggalkan di Muadzam). betapa susah payah aku kejap scroll ke atas kejap pula scroll ke bawah. takpe tabah...

so lepas tu, kiteorg direct pergi naik cable car. Beberapa tahun lepas, pernah lah kot, aku berangan nak naik cable car dekat Langkawi, nak pergi Gunung Mat Cincang lah..Semua ni sebab terpengaruh dengan watak Iman dalam sebuah novel karya Herna Diana. 

Tulah org kata, tak salah nak berangan. Kira mcm angan angan beberapa tahun lepas telah menjadi kenyataan. hahaha ceh ✌.

ok ni masa atas cable car.
Bila ambil express lane rasa senang sikit, sbb tak payah beratur,hehe.

taken this picture by using yi camera. 

ok lepas puas melepak di sky bridge, dan masing - masing puas bergambar. so kiteorg pun decide tgok wayang 3d.

lepas tu singgah makan and petang baru sampai rumah sewa. fuh penat! dari pagi sampai petang non stop. 

oklah sampai sini je sempat huda update. Thanks for reading my new entry. Maaf lah time final dan time sibuk dgn buku mmg susah nak update blog, bila free mcm ni...Type dekat phone pun kira jadi. Nasib line ok. Oklah so nanti huda sambung lagi....Salam



You Might Also Like

3 comment di sini.

  1. eh post kita pun sama, baru balik from langkawi ! hihi

    ReplyDelete
  2. Bestnya ke langkawi, teringin juga nak naik cable car tu, belum kesampaian lagi :)

    ReplyDelete
  3. cantiknya gambar2 tu! kzaza last pergi langkawi time tu cable car baru nak buat hihihi.
    selamat bercuti farah!

    ReplyDelete