Tutorial buat box author dekat blog

Wednesday, September 09, 2015



Assalamualaikum =D


Hai semua.
Curi masa kejap, lari dari buku dan update blog, hihi. Maklum le, nak final ni memang tak boleh nak berpisah dengan buku. Kalau berpisah tu, hati rasa macam tak keruan sebab tak habis study lagi weyh! 

Ayat poyo... Kah! Mesti kena poyo sebab nak capai apa yang kita nak. Walaupun sebenarnya semester ni aku agak 'gerun' dengan subject - subject yang aku ambil. But I'll do my best! Doa kan yer =)

Oh ok. Entry kali ni nak buat tutorial yang di request oleh Shikin. Kesian dekat dia dok request kat aku lama dah, tapi aku tak sempat - sempat nak balas. Maaf ye. 

1. Sidebar macam blog huda? - yang ni nanti huda buat ye. Sebab nak kena godeh balik segala coding dekat HTML tu. Nanti bila betul - betul free, baru huda update tutorial yang satu ni ye. Sorry, hihi peach yooo =)
2. Blog author blog huda? - ok sila follow step kat bawah ni ye...
1 . Dashboard > Layout > Add A Gadget > HTML (box)
2. Copy code dekat bawah ni
<center>CODE UNITE VISITOR (jika ada)</center>
<center>URL GAMBAR KORANG</center>
<center>AYAT KORANG (nama, umur and etc...)</center>
<center>URL CBOX KORANG</center>
3. Paste- kan code yang korang dah copy tadi dekat dalam box HTML tadi.
4. Siap.

Senangkan? Good luck dan selamat mencuba =)
p/s: ok kalau ada apa - apa nak tanya, boleh direct email huda (farahudahud@yahoo.com.my), atau korang boleh comment/PM dekat fanpage blog huda sendiri (KLIK SINI) - sebab huda jarang buka cbox. Tu kadang tak perasan korang request tutorial. Maaf ye. 
Oklah, sampai sini je yang sempat huda update. By the way, thanks singgah dan baca entry kali ni ye. So oklah, nak sambung study.
Salam =)

You Might Also Like

2 comment di sini.