Mencari mood study katanya

9:31 AM



Assalamualaikum =D



Assignment ada lagi satu tak siap! Mana tidaknya, semalam baru je dapat email dari lecturer. Email tersebut berkenaan dengan asisgnment. Kah! Ok by hook or by crook, kena siapkan juga before final exam ni. 

Count the day, will face final exam very soon. 
10 hari je kot lagi. Subhanallah...

So sekarang tengah berjinak - jinak, bercinta dengan buku. 
Walaupun kisahnya aku bukan seorang ulat buku. Tapi bila dah nak final ni, macam biasa...
Pagi, petang, siang atau malam mesti berkepit dengan buku.
Mesti jadi ulat buku. Haha.

Doa kan huda ok =)


Tips nak cari mood study
Silent - kan smartphone awak tu. 
Kuatkan diri. Kentalkan diri, disiplinkan diri sendiri dan study. 
Cari kawan untuk sama - sama study dengan awak. 
Letak gambar parents dekat desktop korang. Tatap je. Kalau takde semangat nak study, bila tengok gambar parents korang, mesti tiba - tiba korang terasa macam semangat je nak study. Haha. Cubalah try. Menjadi kot!
Dan macam - macam cara lagi yang kita boleh buat. Sebab aku yakin, setiap orang mesti ada cara tersendiri untuk study.

Kuatkan semangat dan tak payah pandang kiri kanan. Cakap dekat diri, final exam nak dekat dah ni. Very soon... So please bangun dan bangkit, sebab dah janji dekat diri nak score kan? Ha,tapi kalau kau dah lapar tu, pergilah makan. Jangan biarkan perut kosong, sebab bila perut kosong apa yang kau cuba study pun tak masuk punya. Tu akulah! Haha...

So, oklah...
Sampai sini je yang sempat kita tulis. Sebab nak bercinta kejap dengan buku ni. Tapi seriously aku bukan seorang ulat buku tau. Kah! Ulat novel adalah! hehe. 

Dan thanks juga kat korang yang sudi baca entry yang very simple dan pendek ni ye. Thanks juga sebab keep following my blog. 

Salam =)

You Might Also Like

4 comment di sini.