Review Food - Lila Wadi Restaurant, Kuantan

10:14 AM



Assalamualaikum =D


Ni cerita yang dah lapuk, tapi aku baru beria nak update dalam blog. Kisahnya konon nak hilangkan rasa bosan duduk menunggu sementara beberapa orang teman satu group dalam perjalanan menuju ke library. 

So, a few weeks ago aku dan beberapa orang teman serumah pergilah berjalan - jalan dekat Kuantan. Kebetulan singgah di Teluk Cempedak tu, kita orang pun decide untuk singgah makan dekat Restaurant Lila Wadi yang agak famous kot. Ok dekat restaurant ni, ada menyediakan pelbagai set menu ala steamboat. Antaranya Set A, Set B, Set C dan Set D. Dan di dalam setiap set ada pelbagai jenis makanan. Korang pilih mana korang suka.

So this is the menu...
Tapi ambil muka depan je lah. Nak selak satu - satu rasa tak mampu bila perut dah lapar, haha.

Kami mengambil Set C or Set D (I can't remember that sebab dah lama sangat pergi sampai lupa kot).
Tapi dalam set ni ada pelbagai jenis makanan steamboat, antaranya udang, daging, ayam, sotong, kambing, telur dan ada lagi beberapa jenis steamboat yang I can't remember. Sorry.

Bab kuah - Korang boleh pilih yang basic atau tomyam. Tapi masa kita orang makan, we decide untuk pilih perisa tomyam yang serious beb buat semua kecur!

Nasi - Nasi tu kami tambah. Nasi dia rasa macam different sikit, maybe diorang punya secret resepi kot. Tapi serious sedap! Masa tu rasa nak tambah nasi lagi satu mangkuk, tapi serious kalau makan dekat Lila Wadi, satu mangkuk nasi kecil tu pun dah kira kenyang sangat. 

Pencuci mulut. 
Manggo cheese cake. Serious nyummy! 


Dan lepas makan, kami meneruskan perjalanan pulang kami ke Muadzam Shah, Pahang yang mengambil masa lebih kurang dua jam. 

So okey lah, sampai sini saja huda sempat update nanti huda update lagi ok bila free. By the way, thanks for those yang keep following my blog =)

Bye. Salam semua.





You Might Also Like

4 comment di sini.