Segmen : Kita Kawan

Monday, January 05, 2015


Assalamualaikum,=D

Hai semua. So this is first segmen yang huda join dalam tahun 2015 ni. Sambil menikmati secawan milo panas, sambil tu lah aku dok beria menaip entry ni dan mula memikirkan apa yang aku nak tulis tentang '10 fact' diri sendiri....


Ok dekat bawah ni 10 fact tentang diri aku...

1. Nama di beri - Nur Farahuda Hud (boleh panggil Huda, tapi ada juga yang panggil Fara - ikut mana yang korang rasa selesa).

2. Hampir mencecah 23 tahun pada 26 Januari 2015 ni.... 

3. Hobi aku menulis. Atau dalam kata lain, mengarang sebuah cerita (kalau ada masa lapang, mulalah habiskan satu atau dua bab).

4. Suka menyanyi (walaupun tahu suara tak sedap. Sekadar menghiburkan hati sendiri, sudahlah..Ye tak?)

5. "HudaHud" << nama samaran aku. Ada yang tanya, nama ayah kau 'hud' ke? Then aku pun jawab, yelah. Kenapa? Lepas tu diorang boleh cakap macam ni..."Oh, aku ingatkan kau saja tambah - tambah". Haha, gelak dalam hati *senyum jahat =)* 

6. Seorang pelajar di salah sebuah IPT, Alhamdulillah. Dan kini sedang mengambil jurusan BBA(Hons). Human Resources Management. 

7. Suka baca novel dan tengok drama - drama romantik (tapi aku bukan seorang yang jiwang lahhh hokey, haha. Dan tak berapa nak suka pada bunga. Ok bai).

8. Seorang yang sangat minat dengan warna pink. 

9. Aku suka tengok drama korea, tapi jenis drama tu aku suka memilih. Dan drama korea yang paling aku suka adalah drama "You're Beautiful" sampai sanggup ulang tayang bepuluh kali dan tak pernah kenal erti bosan tengok drama tu. Dan paling suka hero dia - Jang Guen Suk.

10. Sebenarnya aku dah habis garu kepala nak tulis '10 fact' ni ha, hihi. Ok last - last... Aku seorang yang tak pandai nak belit - belit shawl. Allah, rasa macam susah ya amat sangat (walaupun sebenarnya senang je, pakai belit). Dan aku lebih suka pakai bawal. Apa jenis bawal pun aku tak kisah, sebab pada aku benda tu paling senang dan sangat ringkas. Ye tak? 


Done. Rasa dah panjang sangat tu aku tulis. So sekian saja entry kita buat kali ni ye. Cukup - cukup sudah, cukup sampai di sini saja...Eh ternyanyi pulaaa =D . Apa - apa pun terima kasih kepada penganjur segmen sebab buat segmen yang superb ringkas ni ye. Ok kepada korang yang nak join, masih boleh lagi tau...Sebab segmen ni akan tamat pada 7 Januari ni...

Done. Alhamdulillah.
Assalamualaikum...

You Might Also Like

16 comment di sini.

  1. hai. thanks sudi join. eh eh eh. sama lah. aisyah pun suka baca novel. hihihi. btw, check senarai peserta yaa :)

    http://thebungapink.blogspot.com/2015/01/senarai-peserta-segmen-kita-kawan-by.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai. Ok welcome.
      Ok nanti huda check,thanks aisyah

      Delete
  2. ayu datang dari segmen yang sama.. ada masa nanti singgah la ke blog ayu dan join segmen yg ayu buat ye...heehee tq..

    http://www.ayuinsyirah.my/2015/01/segmen-kita-kawan-by-aisyah-mazalan.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak ayu sebab singgah blog huda =)

      Delete
  3. gud luck for this segmen!!

    tq be my nuffnangers - http://www.bakul2011.com/2015/01/jom-review-nuffnangers-6-januari.html

    ReplyDelete
  4. hai. nak inform yang awak terpilih. tahniah yaaa :)

    http://thebungapink.blogspot.com/2015/01/3-blog-bertuah-segmen-kita-kawan-by.html

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum...
    Dari segmen yg sama :)
    btw, tahniah terpilih!
    http://nurfatihahhijau.blogspot.com/2015/01/kita-kawan-by-aisyah-mazalan.html

    ReplyDelete