Nasi Kerabu dengan harga murah

6:56 PM


Assalamualaikum, =D


Hai semua. Ni cerita semalam bila seseorang tu dapat makan nasi kerabu. Dekat Pahang ni, agak senang nak cari dan harga pula Alhamdulillah lebih murah jika berbanding dengan harga yang di jual di Johor. Maknanya, setiap hari Sabtu, dia takkan lepaskan peluang untuk beli nasi kerabu di Pasar Sabtu.

Nasi kerabu kosong - RM3.50 . Kalau sekali dengan ayam berempah maybe dalam RM5 or RM6, macam tu, dengan daging bakar + lada solok = RM4.50 atau RM5. Murahkan? Tapi kalau dekat Johor (Bandar Penawar), Nasi Kerabu + Ayam Berempah = RM8. Berbeza. 

Errr tapi bila bercerita dengan budak - budak Kelantan yang ada dekat dalam rumah ni, diorang cakap dekat Kelantan is more cheaper. Sampai diorang pun dah naik bosan makan nasi kerabu. Haha, jangan marah you, I 'ter'update pula apa yang you cakap dalam blog ni, hehe (peach) =D.


p/s :-
ok header blog, baru je di tukar. Simple. Simple cukuplah. Dah malas nak buat bentuk awan, bentuk itu dan bentuk ini. Nampak tak, dah akhir bulan 1 pun barulah beria - ia nak tukar header baru sempena tahun 2015 (katanya,haha).

So apa - apa pun, thanks dekat korang semua yang masih sudi singgah blog huda ni ye. Insyallah kalau free huda akan update tau.  Ok bye, Assalamualaikum.

You Might Also Like

8 comment di sini.

  1. lama betul xmkn nsi kerabu ni..

    ReplyDelete
  2. lebih kurangharga kat KL jugalah... cantik header :)

    ReplyDelete
  3. terliur tengok nasi kerabu. udaha ler tengah berdiet sekarang ni. heehe. :D huda pahang dekat mana? nani pun orang pahang jugak :D

    ReplyDelete
  4. wah murah betol harga. mesti sedap kan kalau selalu makan situ. . :)

    ReplyDelete
  5. dh lm xmkn nsi kerabu.tp sy kalo mkn pn, sy x suka cmpur dgn kelapa tu.hehe

    ReplyDelete
  6. Sedapnya nasi kerabu.. Lama dah tak pekena nasi kerabu.. Tetiba teringin pulak.. Glup!
    RosmizaAliDotCom™

    ReplyDelete
  7. Lamanya tak makan Nasi Kerabu.. yummy...

    ReplyDelete