Salah sebuah laman web fashion terkemuka - Off The Rack Asia

Sunday, October 12, 2014


Assalamualaikum,=D


Rasa macam exited bila dapat email untuk review laman web fashion tersebut,
Rasa macam tak sabar nak tulis entry khas dan kongsi dengan korang semua khamis lepas.
Dah siap bawa laptop ke KL semata - mata nak buat entry khas ini, tapi...
disebabkan kepenatan malam tu, Huda tangguhkan buat seketika. 
Hari Jumaat dan Sabtu lepas pula, Huda sibuk dengan majlis convocation.
Dan sekarang barulah rasa 'free' untuk update.
So...Hari ni huda nak update satu entry berkenaan dengan satu laman web shopping terkemuka di Malaysia iaitu Off The Rack Asia.

Laman web Off The Rack Asia.

Selain Zalora dan Lazada, Off The Rack Asia juga mengumpulkan beberapa jenama - jenama fashion yang di reka oleh pereka fashion terkemuka. Laman web ini juga mengumpulkan lebih 5000 jenis fashion yang terdiri daripada dress, muslimah fashion, shoes, handbag and others. Selain itu Off The Rack Asia juga bekerjasama dengan beberapa laman web fashion dari Malaysia dan Singapura, yang di antaranya ialah Gatoo.com.my, Luxola.com dan beberapa laman web fasion yang terkemuka lagi.

Yang menariknya, Off The Rack Asia juga memberi kita peluang untuk 'mix and match'. Tu yang senang. Tak payahlah nak pening kepala, nak padankan baju top dengan kain/seluar warna apa, nak padankan dengan tudung macam mana, nak pakai beg apa. Semua dah ada. Tinggal click dan suai padan. Simple. So...Let me try to mix and match the fashion on the laman web Off The Rack Asia. 

Let's begin on the first step before you create your own look. 
1. You need to sign up on this laman web - Off The Rack Asia.
2. Click on the tab 'Create look'. 
3. Follow the step below ...

Dan ini adalah salah satu contoh pilihan mix and match. Korang boleh buat pilihan sendiri mengikut cita rasa sendiri. Hanya click pada mana - mana gambar dress/bottom/top/shoes and others yang korang berkenan kemudian save dan lihat hasilnya! =D

Ini adalah hasil mix and match dari huda sendiri. Simple kan? Seperti nama mix and match yang telah diberikan, iaitu 'Be Yourself',hihi.


Bukan itu sahaja, Off The Rack Asia juga memberi ruang untuk kita explore beberapa fashion mix and match dalam laman web ini. 

Dengan melihat beberapa fashion yang telah di suai padan ini, ianya bolehlah memberi kita idea secara tidak langsung untuk memilih baju, dress atau handbag sekalipun untuk ke majlis tertentu dengan gaya yang sesuai.

CLICK HERE >> Off The Rack Asia
NOTA.
Off The Rack Asia will give you special gift melalui hastag #FARA. Nanti huda update kemudian ye part giveaway tu. 

You Might Also Like

1 comment di sini.

  1. Wah syok habiskan duit ni, hehe
    Tiey menabung kat sini :)
    Jemput singgah : Banyaknya Ongoing Iklan Nuffnang

    ReplyDelete