Segmen Ben Ashaari : Impian Ku , Seorang Blogger !

11:55 AM


Assalamualaikum, =D

So hari ni, aku nak join segmen Abang Ben Ashaari.

BEN ASHAARI
kalau nak join segmen ni tekan banner.
Segmen ni akan tamat pada 8 malam ini (11/9)

Latar belakang.
Family dengan kawan - kawan aku,panggil aku Huda. Tapi kadang - kadang ada je yang panggil Fara. Ha, boleh je mana - mana aku tak kisah, korang nak panggil aku ni Fara,Huda atau Farahuda pun ok jelah. Aku anak jati Johor (ceh,haha). Memang dilahirkan di Johor, menetap di sini, belajar dari zaman sekolah sampai zaman diploma semua dekat Johor. Tapi Insyallah kalau ada rezeki future study kali ni bukan dekat Johor lagi dah, kita p merantau dekat negeri lain pula, hehe. Buat masa sekarang ni aku masih belum bekerja dan sedang menunggu panggilan kemasukan ke sebuah kolej, doakan ye =D .

Mula berblogging masa tahun 2008,tapi masa tu takat ada blog jelah (maklum le masa tu baru kenal blog tu apa dan tak tahu nak guna dia macam mana. krikkkk krikkkk). Dan mula active pada tahun 2011 (time nilah mula start update entry sikit - sikit, mula belajar macam mana nak edit blog dan lain - lain berkaitan dengan blog).

Apa kelebihan blog?
Errrr kelebihan blog pink ni? La hai...Sejujurnya blog aku ni adalah salah sebuah personal blog je kot. Nak cakap kelebihan tu aku pun tak boleh nak categorize - kan sangat sebab dalam blog ni semua aku 'main' update je. Apa yang aku rasa nak update, aku update je terus. Oh ye, lupa nak cakap...Antara entry yang aku update dalam blog aku ni, adalah tentang resepi yang simple - simple je, project diy aku yang sangat simple tu (simple jelah sebab project diy yang heavy tu aku belum sempat nak cuba,hehe), tutorial & tips blogging (harap dapat membantu blogger lain),  lirik lagu, movie/drama, karya cik huda (yang ni karya hasil tulisan aku sendiri), motivasi, semestinya cerita pasal personal life aku pun ada update dalam blog ni, dan ada lagi beberapa info yang aku dah share dalam entry - entry blog aku ni.

Impian jadi seorang blogger?
Aku cuba asah sikit demi sikit cara penulisan aku dalam blog aku ni, sebab entah kenapa minat aku more kepada penulisan (walaupun dulu masa baru buat blog ni gaya tulisan 'macam budak kecil', haha). Dan harapan aku agar setiap penulisan aku di hati setiap pembaca, ceh wah. hahaha, ok gurau je =D. Impian aku agar setiap apa yang aku share atau update dalam entry blog aku ni dapat membantu dan memberi manfaat kepada semua, Insyallah.

Oh ye, harap dalam dunia blogging ni biarpun hanya di alam maya, aku dapat berkenalan dengan ramai lagi blogger lain,hehe. Kalau boleh nak join event blogger juga, tapi buat masa sekarang aku masih tidak bekesempatan lagi kot. Insyallah one day =D.

Ok, done. Thanks baca entry huda kali ni. 

You Might Also Like

18 comment di sini.

  1. sy pun teringin nak join event utk para bloggers hehe

    ReplyDelete
  2. As-Salam.
    Semoga terus sukses dalam dunia blog Malaysia dan tercapai impian seorang blogger.

    www.hasrulhassan.com

    ReplyDelete
  3. Salam Kenal!

    Selamat Berblogging !!

    ReplyDelete
  4. Moga terus maju jaya!
    Singgah dari segmen yang sama. done follow.
    http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  5. Salam Ukhuwah Fillah ..Singgah sini dari segmen yg sama .All The Best ..Happy Blogging

    ReplyDelete
  6. happy blogging :)

    http://www.adnan-daughter.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  7. salam kenal, semoga apa yang diimpikan menjadi realiti..

    www.mamaniza.com

    ReplyDelete
  8. Salam perkenalan dari dak eina..

    ReplyDelete
  9. Datang singgah dan follow sini. Moga impian tercapai.

    ReplyDelete
  10. sbenarnya blog ni antara blog yg wajib saya singgah utk tgk tutorial.. thankz sis ^^

    ReplyDelete
  11. Assalammualaikum... datang daripada segmen yang sama, suka dapat berkenalan dengan anda : Segmen Ben Ashaari : Impianku Seorang Blogger

    mselim3

    ReplyDelete
  12. Assalam,
    salam perkenalan..
    saya blogger baru..
    harap dapat berkenalan dan menyokong saya yer...
    jemput singgah yer :
    http://aryshafayyadh.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  13. Salam perkenalan..
    Smg tercapai apa yg dhajati.
    Gud luck.
    Done follow..
    Jemput ke sini:
    tellingstory1.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. ayu datang dari segmen yang sama.. ada masa singgah la ke blog ayu ye... boleh annti follow sekali blog ayu...tq..

    semoga impian awak tercapai...

    http://www.ayuinsyirah.my/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  15. jalan2 dari blog ben.. semoga impian tercapai... :)

    ReplyDelete
  16. singgah sini

    http://eurukaseven.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete