Segmen Blogwalking Pink Ladies 2# : 48 Hour Marathon

Tuesday, August 26, 2014


Assalamualaikum, =D


Peh banner dia, cantik. Bunga - bunga siap bertemakan warna pink lagi.
Lepas tu, segmen ni pun khas buat kaum - kaum hawa je. Err maksudnya blogger wanita sahaja. Yelah dah nama pun blogwalking pink ladies, ye tak?


So memandangkan dah lama huda tak join segmen - segmen begini, hari ni tetiba 'rajin' pulaaa nak buat entry khas untuk segmen pink ni. Eh, tak segmen pink ladies #2 ni. Oh ye, ada soalan yang di ajukan oleh penganjur. Nak tahu apa? Ok penganjur minta kami yang join segmen ni berikan pendapat kami kenapa wanita di kaitkan dengan warna pink? 

Pertama sekali, aku suka dengan soalan penganjur segmen kali ni. Dan berikut adalah jawapan dari aku sendiri yang juga seorang yang boleh dikatakan fanatic dengan warna pink. Pada pendapat akulah, pink ni warna dia lembut dan more kepada girlish sebab tu kebanyakan gadis suka dengan warna merah jambu/pink ni. 

Dan aku sendiri lebih suka memilih warna pink lembut berbanding pink pekat ataupun pink purple dan lain - lain. Kenapa? Entah. Aku pun tak tahu kenapa aku suka warna pink ni dan bila start minat suka kumpul barang warna pink ni datang. Alasan dia satu je, sedap mata memandang. Sedap mata aku jelah memadangnya, mata orang lain mungkin serabut, hahahaaaaahahhaa.... 

Bila orang dah fanatic dengan warna pink ni kan, kalau nak pilih barang. Dalam fikiran dia mesti aim benda yang berwarna merah jambu dahulu, lepas tu kalau tak ada rasa sedikit kecewa dan terpaksa pilih warna lain. Kalau tak ada yang berkenan juga, tak payah beli. Simple, hahaha. 

Tips nak pilih barang warna kegemaran. Mula - mula aim dulu barang yang anda minat, kemudian pilih warna kegemaran anda (contohnya pink). Lepas tu tengok harga, tengok duit dalam tangan atau account. Kalau rasa semua lepas,terus beli. Kalau tak lepas simpan dulu niat, Insyallah kalau ada rezeki boleh beli dan order lagi.*tips dan nasihat buat diri sendiri =D*. 

You Might Also Like

11 comment di sini.

  1. Za pun join gak..blogwalking kat sini.. :)

    ReplyDelete
  2. salam perkenalan huda..

    blogwalking nanti jangan lupa ke blog sy dan follow..tq..

    http://ainkaswa.blogspot.com/2014/08/kalau-dah-namanya-jodoh.html

    ReplyDelete
  3. Thank you semua. Huda dah balas jejak dekat blog korang, hehe =D

    ReplyDelete
  4. Assalammualaikum..comelnye blgo huda..lembut je n tng je rase... done follow sini .salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  5. hahha suka sangat your tips tu.. hiii we're on the same track..suka pink lembut juga, kadang suka juga shocking pink tu . hee tapi tula, sapa yang start pink = perempuan ye hihi
    love your pendapat !
    thanks sudi join ya :D
    http://iolacaviarofficial.blogspot.com/2014/08/senarai-peserta-pink-ladies-2-dan-pinky.html

    ReplyDelete
  6. hey hey we're all pink lover hihihi :)
    balas kunjungan awak ^^
    http://mellyareenza.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. ada masa singgah la ke blog ayu... ayu ada buat segmen juga... nanti boleh la join ye... tq

    http://www.ayuinsyirah.my/2014/08/segmen-blogwalking-pink-ladies-2-48.html

    ReplyDelete
  8. singgah dari segmen yang sama

    http://eurukaseven.blogspot.com/2014/08/segmen-blogwalking-pink-ladies-2-48.html

    ReplyDelete