Bergaya dengan Koleksi Baju Kurung Moden di Zalora.

Wednesday, June 25, 2014



Assalamualaikum, =D


Aku pasti bila bercakap tentang dunia fashion je mesti ramai yang tertarik, termasuklah dengan orang yang sedang menulis entry ni. So hari ni aku nak ajak korang semua berbual pasal fashion ok.

Fashion. Yes, sekarang ni bermacam - macam jenis fashion mula diperkenalkan dan mula jadi perhatian ramai. Dunia fashion ni luas dan minat orang tentang fashion pun berbeza - beza. Contohnya, ada orang yang minat baju berambu - ramba, ada yang minat baju manik - manik, ada yang minat pakai dress, ada yang minat pakai peplum, ada yang minat pakai blouse, ada yang minat pakai pakaian simple janji nampak ok, ada yang minat pakai tuto dress, ada yang minat pakai jubah moden, ada yang minat .... Dah, cukup sampai di situ sahaja sebab kalau aku listkan semuanya sampai ke esok aku rasa tak habis kot. 

Sama juga dengan baju kurung. Selain baju kurung berpesak, ada juga beberapa jenis baju kurung yang lainnya. Antaranya adalah kurung Johor, kurung Pahang dan tak lupa juga dengan adanya kurung moden. Bila bercakap tentang kurung moden ni pula, ada bermacam - macam rekaan yang di reka khas oleh pereka - pereka fashion tempatan dengan mengikut cita rasa pemakai.

Antara Baju Kurung Moden yang terdapat di Zalora


Ha, cantikkan antara koleksi baju kurung moden dari Zalora tu? Untuk mengekalkan pakaian tradisional di mata semua pengguna, iaitu baju kurung. Mereka telah membuat dan memperkenalkan baju kurung moden ini dengan pelbagai corak, gaya/style, warna dan jenis untuk kesesuaian si pemakai yang seriring dengan perkembangan dunia fashion masa kini. Ianya lagi cantik jika di padankan lagi dengan pelbagai jenis tudung atau shawl yang bersesuaian, yang terdapat di pasaran kini.

Baju kurung moden yang cukup versatile ini juga boleh di gayakan dalam apa jua majlis. Contohnya, majlis perkahwinan sanak sedara atau rakan taulan, nak pakai masa pergi office pun boleh, majlis makan malam atau apa jua event yang sesuai.

Memandangkan sekarang ni dah ramai yang mula membuat tempahan baju dekat tailor dan mungkin juga ada yang nak beli ready made tu. Apa kata korang singgah Zalora Malaysia untuk shopping. Yelah, baju kurung moden pun sangat sesuai untuk di gayakan semasa Syawal nanti. Berita baik - kepada peminat baju muslimah/baju kurung moden ni, ada tawaran hebat tau untuk korang, syawal nanti (tapi korang kena sentiasalah jenguk - jenguk dekat laman web zalora tu, bila pihak mereka akan buat tawaran untuk baju muslimah/kurung moden ni. Hehhe.) 

dan ini adalah antara new collection at Zalora.com.my
Untuk melihat lebih banyak lagi design daripada designer terkenal tanah air, korang boleh singgah sini - Fesyen Baju Kurung Moden

Selamat ber - shopping di Zalora.com.my. Dan terima kasih kepada semua kerana meluangkan masa untuk baca entry huda yang simple ini. 

You Might Also Like

0 comment di sini.