Liebster Award #1

Wednesday, May 14, 2014


Assalamualaikum, =D


Masa tengah baca message dekat cbox, tiba - tiba ternampak seorang blogger bagi message 'anda di tag'. Dan bila buka link blog beliau, rupa - rupanya huda di tag dalam satu game yang dipanggil Libster Award. Cara permainan mudah sahaja, iaitu jawab segala soalan yang di berikan daripada blogger yang tag korang tu tadi, cipta/reka 11 soalan dan tag kepada 11 blogger. Kemudian terserah kepada blogger tersebut untuk join this game or not (di harapnya, join lah ye, hehe ^_^). 

Di bawah ni adalah 11 soalan yang di tag kepada 11 blogger (termasuk aku lah tu).

dan ni adalah banner untuk game ni.


Dan berikut adalah 11 jawapan kepada 11 soalan yang ditag.

1. Macam mana terdetik hati nak jadi seorang blogger?
Bila ternampak adik ada blog dan dari situ start ada minat nak build one blog for me, hehe. Tapi masa tu setakat buat jelah (6 years ago).

2. Kawan atau family tau tak anda blogger?
Mestilah tahu.

3. Asal mana?
Johor.

4. Pengalaman untuk jadi blogger. Manis ke pahit?
Bab ni ... Ada yang manis dan ada juga yang pahit. 

5. Artis lelaki/perempuan yang anda minat?
Siti Nurhaliza.

6. Teringin nak jadi siapa?
Tak terfikir pula, tapi better jadi diri sendiri =D .

7. Apa yang paling nak dalam hidup?
Just nak capai impian apa yang aku impikan selama ni. 

8.  Anda ni student ke worker? keje mane..study mane?
Student Diploma in Accountancy dekat KPM (Alhamdulillah dah habis).

9. bila orang tau anda ni blogger..pernah kena kutuk tak?
Buat masa ni tak pernah lagilah. 

10. pendapat anda mengenai lelaki/perempuan? kalau anda perempuan kena bagi pendapat mengenai lelaki dan begitulah sebaliknya.
Pendapat mengenai lelaki? Hahaha, tak tahu nak jawab macam mana - No comment.

11. Pendapat anda mengenai blog saya =)
3 word. Simple, kemas dan teratur ^_^.

credit Hajar Ashikin. Thanks Hajar sebab tag Huda join game ni. 

You Might Also Like

7 comment di sini.

  1. salam. hahaha tak terjawab dia soalan no.10 :D

    ReplyDelete
  2. bagus2 thumbs up, rajin menjawab ni, akak tak sempat2 lagi nak menjawab tagging2 Liebster Award ni tau...

    ReplyDelete
  3. Salam. Nak join tak?
    http://drshikinzainal.blogspot.com/2014/05/setulus-kasih-ibu-contest.html

    ReplyDelete
  4. Day by day. Byk bende yg dipelajari ttg blogging ni. Pasal tag org ni saya belum tau lg. I will learn how..

    ReplyDelete
  5. kite stdy dlm bidang yg sama rupanya =)

    ReplyDelete
  6. hahah, jawab tag macam jawab interview gitu xD

    ReplyDelete