Arjuna Beta - Fynn Jamal

1:30 PM



Assalamualaikum, =D


Semalam aku terbaca entry dari Hasrul Hassan berkenaan dengan lagu Arjuna Beta yang dinyanyikan oleh Fynn Jamal. Then aku terus cari dekat youtube, bila dengarc memang lagu tu sedih dan boleh menyayat hati sesiapa sahaja yang menghayati setiap bait yang dinanyikan oleh Akak Fynn Jamal.

Untuk mengetahui kisah sebenar di sebalik lagu ni aku pun cari kalau - kalau ada video mengenai kisah hidup Fynn Jamal dengan anaknya yang dipaparkan di laman Youtube, dan maybe nasib aku baik kot hehe, sebab aku terjumpa satu video di mana Kak Fynn Jamal sedang di interview oleh seorang wartawan.  Ikuti kisah beliau dalam video yang aku share dekat bawah ni.

Fynn Jamal with her son, Arjuna (Juna). 

Video yang memaparkan kisah sebenar di sebalik Lagu Arjuna Beta. 

Lirik Lagu Arjuna Beta.

Verse 1

Tak kanku biarkan walau ribut menyentakmu yang tidur
datang petir menyambar
jengking dan ular–
bonda takkan berundur

nyamanlah arjuna beta
mimpikan yang indah saja
nanti bila kau buka mata
semua tak serupa

verse 2

kan ada satu ketika kau tak tahu mana nak pergi
jalan betul, anakanda,
tak jelas mata–
ambil yang sarat duri

hiduplah arjuna beta
biarkan jasad yang luka
selama tuhanmu ada
takkan engkau tercela

chorus

ngeri tak terbayang mata
bonda takkan ada sentiasa
nanti moga kau tak lupa
bonda memujukmu, anakanda

hiduplah arjuna beta
biarkan jasad yang luka
selama tuhanmu ada
takkan engkau tercela

nyamanlah arjuna beta
mimpikan yang indah saja
nanti bila kau buka mata
semua tak serupa


Arjuna Beta - Fynn Jamal 

You Might Also Like

4 comment di sini.

  1. lagu ni memang deep..

    jalan betul, anakanda,
    tak jelas mata– ambil yang sarat duri

    paling suka that part..

    ReplyDelete
  2. Kasih seorang ibu..mendalam maksud pada setiap frasa..

    ReplyDelete
  3. memang sedih lagu niyh, kasih sayang seorang ibu kepada anaknya tiada batasannya

    ReplyDelete