Apa hal tak approve, sombong la!

Wednesday, April 23, 2014



Assalamualaikum, =D


Woooo....Woooo...Tajuk entry kali ni macam mencari 'gaduh' je! Haiyaaaa ... Dan sebenarnya entry kali ni bukan nak sebut perihal gaduh atau cari pasal, tapi .....

Pernah tak korang add somebody, your friends, atau seseorang yang korang rasa korang nak be friends with her/him dekat mana - mana laman social then dia tak approve korang sampai laaaaaaaaaaaaa ni. Pernah tak? Dan apa perasaan korang?

'Eleh sombong sangat le tu tak nak approve kita. Aku tengok muka kau bukannya handsome/comel/cute atau cantik pun. Biasa - biasa je. Tapi, sombong tak nak approve kita le tu!'
dengan perasaan marah lalu awak terus tekan button unfollow sebab menyampah, dah lama add pun still tak approve lagi as her/his friends. Grrrrr.

Note : Anggap ni satu senyuman tawar, hehe.
'Ala, takpelah awak. Mungkin awak nak approve family, sedara mara, sahabat andai, dan siapa - siapa untuk jadi kawan awak kot. Yelah, awak kan tak kenal saya. Its ok, saya faham sebab semua orang perlukan privacy (tapi dalam hati sedikit kecewa sebenarnya).


Tak semestinya kalau seseorang tak approve awak as a friends dalam laman social tu bermakna dia sombong, berlagak, berlagak cantik ke apa ke, bukan.... Tapi mungkin dia ada sebab dia sendiri kenapa dia tak approve kita sebagai kawan dia di laman social. Mungkinlah, mungkin ... Seseorang yang korang add tu pernah 'terkena' dengan somebody yang dia tak kenal tetibe sound dia ke apa ke dalam laman social dia. So bila kejadian tu berlaku, of course lah dia rasa macam 'eee, apasal dia ni tetiba nak sound aku. Siapa dia? Aku tak pernah kenal dia ni siapa, tetiba nak sound aku directly!,'. Dan mungkin start dari situ, dia dah mula lebih berhati - hati dalam memilih teman di laman social. 

Yelah mungkin kita tak tahu apa masalah diorang kan, apa yang kita tahu bila dia tak approve kita tu maksudnya dia sombong, berlagak ke apa ke, kan? Hisyh.... korang tak boleh anggap macam tu. Be positive jelah,so please don't judge a book by its cover. 

Senang cerita, kalau dah tahu dia ni dah private segala laman social dia .... Maksud - nya dia akan pilih atau approve family, kengkawan dia, sedara mara dan yang terdekat dengan dia sahaja ok. So senang cerita tak payah follow/add dia. Mungkin dekat situ hati korang pun tak lah terasa kan, hhehehe. Tapi kalau korang sekadar nak men'cuba' tu, try jelah, kalau dia approve oklah, kalau tak approve tunggu sampai dia approve, tapi kalau dah bosan menunggu, dah tak payah nak follow atau add dia. Senang cerita. hahahaa ^_^.


Done!
Assalamualaikum ^_^

You Might Also Like

5 comment di sini.

  1. pernah saja...tapi fikir, takpela...ramai lagi yang boleh jadi kawan kita...hehe

    ReplyDelete
  2. rasanya akk tak kisah kalau org tak approve akk, akk pun pernah tak approve org...

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum..
    betul tu dear..
    mcm Yaya, kalau ada yang add dekat facebook, yaya akakn stalk dia dlu kalau tak kenal..sampai la yaya tahu dia sapa..kalau tak kenal jugak yaya abaikan je sebab takut la nak app sebarangan org sbb yaya pernah terkena dgn lelaki dan perempuan.. tetiba dia msj ckp perkara yang tak senonoh..tetiba dia sound tak semena-mena..seram tau..mmg bg pengakaran dekat yaya,,

    ReplyDelete
  4. hehe..sy pun jenis approve frendz yg di kenali aje (fb) ..bkn sombong atau xnak kawan..takut nt xkenal bila di sapa..kesian pula..^__^

    ReplyDelete
  5. pernah jadi dekat saya T.T tapi, tak kisah sangat pun. hahaha lantak dia lah kan

    ReplyDelete