Menu Tab di Sidebar

11:45 PM


Assalamualaikum, =D


Hari ni ada dua tiga kisah nak di tulis sebenarnya tapi disebabkan agak kepenatan dan malas nak dok fikir - fikir ayat, jadinya entry tersebut di tangguhkan dahulu buat masa ni. Ceh wah, ayat kau bukan main lagi huda, hahaha =D . Tambahan pula gambar tak transfer lagi dekat laptop jadinya esok - esok jelah ye, hehe ^_^.

Entry ni di updated sebab ada yang request untuk menu tab di sidebar (contohnya boleh tengok gambar di bawah nanti ok) dan tutorial ini di reques oleh Mia.

ha nilah contoh navigationnya (this is mine ok).
Macam mana nak buatnya?
Ha, tengoklah step - step yang sangat ringkas kebabum dekat bawah ni ye.


1. Dashboard >  Layout > Add A New Gadget > HTML edit

2. Copy code dekat bawah ni dan paste kannya di dalam HTML edit (step no 1 ok).

<right><style type="text/css">
.box {
width: 30px;
padding: 10px;
background:url(url);}
.box2 {
padding:3px;
display:block;
height:18px;
width:30px;
background:#fff;
-webkit-transition-duration:.8s;
-moz-transition-duration:.8s;
overflow:hidden;}
.box2:hover {height: 250px;}
h01{
font-family:consolas;
padding-top:0px;
font-size:12px;
color:#000;
text-align:center;
text-transform :uppercase;
background: pink;
letter-spacing:5px;
height:16px;
padding-left:4px;
display:block;
-moz-transition: 0.5s;
-webkit-transition: 0.5s;}
</style>
<div class="box"><div class="box2"><h01>WELCOME</h01>
<div style="font-family:arial;font-size:12px;height:240px; overflow:auto;margin-top:2px;">
AYAT KORANG
</center></div></div></div>
3. Save! Done =D


Ha, senang je kan? Wish you good luck ^_^
ok.
bye and Assalamualaikum =D
'nak p layan cerita korea sat naaaa, hahaha. Mari - mari kita tengok beautiful man|pretty boy|bil ami ^_^'

You Might Also Like

5 comment di sini.

  1. nk tnya Huda la...klu guna tuto ne scra otomatik widget owner dan button review 2 da kt bwh welcome 2 ka???akk xfhm la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia tak automatic. akak kena copy benda yang sama dalam satu html box, cuma tukar description dia saje.

      Delete