Tutorial cara nak meng- edit HTML blogger untuk new interface

Saturday, November 30, 2013


Assalamualaikum, =D


Sejak dua menjak ni rasa macam tak ada mood untuk menulis entry di blog, maka dengan itu blog huda ni kosong tanpa new entry. Hai sabar jelah. Memandangkan ada seorang blogger yang request this tutorial, so untuk hari ni huda nak come up dengan this tutorial. Masa mula - mula pun huda blur dengan HTML baru ni, but at last lepas jumpa satu tutorial berkenaan dengan HTML new interface tu, barulah huda dok pandai edit guna HTML yang baru tu, Alhamdulillah.


Tutorial's request -cara nak meng-edit HTML blogger untuk new interface.

assume this is your HTML new interface. So what you need to do is...
1. Click pada anak panah pada no'15' (tengok gambar dekat bawah ni)

dan korang akan dapat ....

macam ni...
dan bolehlah edit macam biasa.

Nota:-
1. Tutorial ni hanya untuk design template sahaja. Untuk washed denim dan classic template huda tak berapa nak pasti. Maaf.
2. Kebiasaannya code untuk body template semua berada di situ. Andai kata tiada, korang just click sahaja pada nombor - nombor yang lain (yang ada anak panah warna hitam tu ye). 
3. Selamat mencuba =D


bye and Assalamualaikum =D

You Might Also Like

9 comment di sini.

  1. ohh.. nice tuto.. pening jugak nk edit html ni -.-''

    ReplyDelete
  2. TQ..Huda..baru akak faham macam mana nak edit html ni..lau dak pening sokmo akak hehe..
    anyway salam kenal dari akak :)

    ReplyDelete
  3. thankz for sharing....tapi,,saya rasa,,,setiap template dia tak fixed,,,,so,,,skin tidak semestinya di level 15.... just pendapat,,,btw ,nice sharing keyh :)

    ReplyDelete
  4. thanks kak huda for the sharing info :)

    ReplyDelete
  5. syukran kak fara, yg saya punya actually x ada nombor 15, ada nombor 13 pastu tekan je lah hitam sebelah tu, eh eh, keluar macam yang akak cakap tu, hehehe, thx a lot akak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia depends pada template seseorang dek..

      Delete