NFHH BLOG dah 5 tahun ke?

8:55 PM


Assalamualaikum, =D


Alhamdulillah Nur Farahuda's Blog (NFHH BLOG), sudah 5 tahun berada dalam dunia blogging ni *hai, ceh ayat akak huda ni! =D* . Lama kan? HEHE. So, hari ni huda nak buat satu entry khas untuk blog huda sendiri, memandangkan dia dah genap 5 tahun dalam dunia blogging ni yang jatuhnya pada bulan June ni
*tapi tak ingat bila tarikhnya, hehe* ...


This is owner of this blog - Cik Huda ...
*bersama dengan laptop kesayanganku =D*



Mula berblogging
Huda start buat blog pada bulan June 2009 , masa tu huda still lagi bergelar seorang pelajar sekolah ok, *bila cakap pasal sekolah, tiba - tiba rindu pula - rasa macam nak sekolah balik, hehe*. Mulanya huda memang tak tahu menahu pasal kewujudan blog ni, sehinggalah huda ternampak (ok, ter tau), adik huda tulis menulis dalam blog dia. Dari situlah huda pun start buat blog, tapi masa tu memang tak tahu apa - apa pun, nak post entry pun tak berapa nak tahu lagi (yelah, dah nama pun budak baru belajar kan?).

Start active berblogging.
Dulu huda selalu terjah blog Lyssa Faizureen *serious blog dia lawa dan dalam hati nak ada blog yang macam tu*. Pertengahan tahun 2011 huda mula belajar tutorial - tutorial blogging dari blog Lyssa dan juga blog blogger - blogger yang lain (dipendekkan cerita, satu google tu huda terjah untuk cari tutorial pasal blog ni). Tiap kali cuti sem je, huda akan make over blog huda. Kejap design macam ni, kejap design macam tu. Kejap guna template ni, kejap guna template tu (classic template, denim template, simple template semua huda try, hehe) .... Ok, korang boleh tengok hasil - hasil design blog yang huda buat (untuk blog huda) dekat bawah ni ok! =D 

Masa ni maybe huda guna design template kot ,
p/s : time ni baru berjinak - jinak dalam bab - bab edit blog ni - 2011.
*dulu huda suka tukar - tukar nama blog, tu yang kalau korang tengok nama blog huda bertukar - tukar, hehe =D*

Again tukar design blog masa tahun 2011, hehe ...

Masa ni huda guna washed denim template kot, hehe ...
tahun 2012.
*Huda ada terbaca satu blog (lupa pula nama blog tu), penulis ada cakap kalau letak nama blog tu kalau boleh letak nama blog yang senang orang sebut dan ingat. So sebab tulah huda letak je nama huda ni sebagai nama blog huda. Sekian.. =D*

And this is my new design (baru je buat semalam). Design blog ni memang huda tak tukar (tu yang korang akan nampak macam huda tak tukar apa - apa kan, hehe), cuma huda just tukar background dan header je (sebab dah malas nak tukar design blog, biar je dia kekal macam ni, hehe =D) . 


sepatah tiga empat kata.
Dah tak ada apa nak kata sebab dah banyak bebel dekat atas tu rasanya. Enough ok, hehe =D . Apa - apa pun, huda nak ucapkan ribuan terima kasih tidak terhingga kepada semua yang dok singgah baca entry - entry huda, kepada korang yang follow dan sokong blog huda ni, juga kepada korang yang dok like fanpage huda tu, hehe. Thank you very much! =D


TEKAN SINI untuk ke page BLOG (cerita berkenaan dengan blog huda ni le, hehe =D)


Ok sampai sini saje. Thank you coz visit this blog and also read this entry, hehe ^_^

ok,

bye and Assalamualaikum =D

You Might Also Like

9 comment di sini.

  1. wahh . tahniah akak . teruskan berusaha untuk maju dalam berblogging yaa akak . heee

    ReplyDelete
  2. rajinnya... n gyd luck yer moge trus sukses dlm dunia blogger nih :)

    ReplyDelete
  3. lamenye akak dah berblogging . dina baru start tahun lepas hehe .

    ReplyDelete
  4. dah 5tahun yee,lama benor, sy baru 2tahun..heheh

    ReplyDelete
  5. tahaniah sis.. lame tu 5 tahun.. (:

    ReplyDelete