11 thing

Wednesday, May 22, 2013


Assalamualaikum, =D


11 thing. Ok, pernah tak ada blogger yang tag benda ni dekat korang semua? Ada dua orang blogger yang tag 11 thing ni dekat huda, dan salah seorangnya adalah kawan huda, iaitu Farah. Thanks to all coz tag me dan sekarang ni barulah huda sempat untuk jawab 11 thing tersebut.

Untuk join 11 thing ni, ada syarat - syarat yang perlu kita follow the rules. Wah! Tapi syarat dia ada 7 je, so senanglah kan untuk kita follow the rules and regulation =D

7 rules of 11 thing
1. Post this rules
2. Write 11 thing about yourself
3. Answer the question the tagger set for you
4. Create 11 question for those you want to tag
5. Choose 11 blogger that you want to tag and link them to the post
6. You're not allowed to tag back
7. Tag dekat orang - orang cool je (haha, cool ke aku? :P)


11 thing about myself .

1. Serious, makcik sorang ni suka giler dengan warna pink. Ok, kalau boleh semua bendalah dia nak warna pink. HAHA *apapuntakbole :P*

2. Dah suka warna pink, then suka pula tu mengumpul dan beli novel. Tapi ... bila nak baca kena tunggu ada mood 'jiwang' datang. *bilalahnakadamoodtu?*

3. Seorang yang suka bercakap bila ada benda yang nak di cakap atau ada orang ajak berbual dan berkongsi cerita . *takberhentikang! :P*

4. Seorang yang pendiam bila tak ada benda nak cakap . *pendiamlahsangat! :P*

5. Makcik seorang yang suka makan. hoho

6. Makcik ni pun seorang yang suka ketawa juga. haha *janganmarahnaaaaa :P*

7. Suka dengar lagu! Tengok mood nak dengar lagu apa. Kalau rasa nak dengar lagu huha - huha, makcik layan je. Kalau tengah ada mood nak dengar lagu jiwang, makcik dengarlah! =D

8. Suka berkarya dan menaip cerpen/novel. *bercita - cita nak jadi penulis novel. Insyallah*

9. Makcik ni seorang yang suka bergambar tau. *bolehke? :P* HAHAHAHA...

10. Blog selalu akan di updated bila banyak giler masa lapang (cuti semester ke, hari minggu ke), pokoknya, blog ni tak akan dibiarkan kosong tanpa new entry KECUALI kalau makcik tak ada idea atau makcik busy bila dekat kolej, barulah blog ini akan kosong buat semestara waktu. (ok,berjela - jela makcik sorang ni menaip *janganmarahna! =D) .

11. Seorang yang suka senyum sorang - sorang bila tengok cerita jiwang (tak kisahlah cerita melayu ke korea ke atau apa apa je). *makciknijiwangtau! :P*

*ok, dah habis 11 thing about me. cukuplah tu ye, HAHAHA =D


11 thing yang di tanya oleh Cik Yana a.ka Farah =D

1. Korang rasa blog aku menarik tak?
Aku rasa blog kau ni menarik sebab banyak info yang kau kongsi bersama pembaca. *Wah, skema tak ayat :P* . Blog kau ni boleh go on dan ayat yang kau gunakan pun sempoi. Aku sukalah! =D

2. Korang selalu stalk blog aku tak?
Selalu kalau kau ada updated new entry sebab nak baca cerita kau selanjutnya. *ok,nampak tak aku selalu follow cerita kau, gitu! :P*

3. Bagi tempat makan menarik and sedap dan murah kat aku tak kisahlah kat memana pon. Kalau bole siap bagi alamat.
Ok, soalan kau kali ni very the panjang. hahhaa. Tempat makan menarik? Pada aku semua tempat makan yang ayah aku bawah tu menarik. HAHA. Alamat? Entahlah, aku just follow je ayah aku . *teruktak? :P*

4. Negara mana yang korang rasa best nak travel? Bg sebab.
Pada aku negara yang best nak travel adalah KOREA. ok sebab? Sebab aku nak sangat pergi pulau jeju tu (eh betul ke aku eja, hahaha...) . *kalaubolebulanmadubestjuga :P*

5. Layan cerita korea tak? Cerita apa yang paling top sekarang?
Giler tak layan. haha. tapi kalau sekarang kena ada mood lah nak tengok. Aku ni, just copy paste je cerita dari kengkawan aku. Nak download memang taklah. hahaha... Cerita paling top tak berapa nak tau sangat le. maaf lah ye cik fara =D

6. Bagi link download movie and citer paling senang nak didownload terutamanya jepun and malay la.
Aku ni kalau bab download aku terjah je cik google atau cik youtube tu. Senang juga nak download. Senang cerita. Yang link specific aku tak tahu le pula. maaf ye cik farah. =D

7. link korang shopping mana best?
link shopping? Hurm, tak suka shopping online.HAHA.

8. Brand apa yang korang rasa cool bila pakai and show off?
HAHA. Aku ni main beli je benda yang aku rasa ok, aku pakai le.  hahaha =D

9. Korang yang jawab soalan aku ni asal mana?
Of course le, I'm from Johor Bahru. Alamat? Kau tau dah *gurauok! =D*

10. Skang buat apa? Sekolah ke masuk U ke apa?
Sekarang tengah sibuk jawab soalan kau. haha *gurauje* . Alhamdulillah masih study dekat Kolej. Alhamdulillah dah nak habis study (another 6 month) *sambungdegreesoon =D* .

11. Kenapa korang jawab soalan aku? Selain di paksa jawab? :P
Satu memang dah rules and regulation 11 thing ni kena buat gitu. Then the another reason is, aku rasa have fun jawab soalan kau ni. Kadang - kadang sambil jawab sambil senyum *entahapaapajeanakpakcikhudni :P*

*finish up answer all question by Miss Farah and now huda nak buat pula 11 soalan yang mungkin. Di ulang mungkin akan dijawab oleh korang yang nak jawab 11 soalan huda ni ye. haha =D*

Soalan dari Huda (jawabtau) =D
1. Nama korang? Nama pena jelah, tak payah panjang sangat ok! ^_^
2. Umur korang? *macam nak kenal - kenal lah pula, tanya umur dengan namakan? HAHA.
3. Korang suka makan apa? Kiranya makanan kegemaran koranglah.
4. Blogger yang paling korang suka dan korang follow. 
5. Comment korang tentang blog huda. Sila jawab dengan jujur, tak payah nak cover. ok! =D
6. Kenapa korang berblogging? Jawab dengan jawapan yang cool habis ok.
7. Cerita yang korang suka giler tengok. Melayu ke, English ke, Korea ke atau apa - apa saje.
8. Warna kegemaran korang. Kenapa korang suka warna tu? 
9. Kalau korang suka baca novel, siapa penulis novel yang korang suka?
10. Dalam malaysia, nyatakan seorang pelakon lelaki dan pelakon wanita yang korang minat?
11. Dalam 10 soalan di atas, soalan mana yang korang paling rasa cool nak jawab?

Tag 11 orang.

Alhamdulillah, setelah hampir satu jam menaip ini entry ... akhirnya selesai jua . Kepada korang yang di tag, sorrylah ye sebab huda tag korang. haha . Dan huda harap, kalau korang (yang di tag) feel free nak jawab 11 soalan yang huda utarakan tu...Silakan. Kalau korang jawab terima kasih ye ... hehe =D


Maaflah entry ni memang agak panjang sikit. Faham - faham saje ye. Ok, bye and Assalamualaikum =D

You Might Also Like

1 comment di sini.

  1. HAHAHAHA. kau da kenapa? hahahah. okeyy. thnks jawab soalan aku. :P

    ReplyDelete