Tutorial Download Video dari Youtube dengan mudah

Saturday, March 30, 2013


Assalamualaikum semua, =D


Ok, malam ni huda nak buat satu tutorial iaitu, tutorial download video youtube dengan mudah. Dalam erti kata lain, korang tak payah nak guna software apa pun, cuma copy link dari youtube dan pastekannya kemudian follow step seterusnya ...


Follow step dekat bawah ni ye. Mudah saje.
Tak payah guna JAVA, software dan apa pun. Cuma download saje. 
Don't worry be happy =D



Follow step dekat bawah ni :-

1. Buka Youtube dan pilih video kegemaran korang.

2. Buka pula Laman Web ini untuk download.

3. Korang akan dapat satu instruction macam dalam gambar bawah ni - follow je instruction tersebut.


Gantikan 'Paste Your Youtube Video URL here' tu dengan URL youtube yang korang dah pilih.


korang akan dapat macam ni . Kemudian tekan 'Download Now'


Pilih format video sebelum korang download. 
contoh korang pilih FLV 240p...


dia akan terus download video tersebut ke dalam PC korang (seperti gambar di atas)



Senangkan? Selamat mencuba! =D



You Might Also Like

12 comment di sini.

  1. Dah try dah download.Terima kasih kak Huda :)

    ReplyDelete
  2. Terima kasih atas info dan tutorial ini.

    ReplyDelete
  3. Owh.. Tq share... Sblum ni guna free youtube downloader je sbb dia siap cnvert... Lpas nih leh cuba nih1...

    ReplyDelete
  4. Very useful ! Thanks kak Huda ! Dah lama cari ni .

    ReplyDelete
  5. pakai real player lagi praktikal

    ReplyDelete
  6. waaa baru ni thanks lepas ni boleh la download :)

    ReplyDelete
  7. peghhh dah lame nuna cari mcam mne nk donlod vdeo.. sadisss.. kak huda, macehh!

    ReplyDelete