Trip to UPM + Cameron Highland (Random)

4:02 PM


Assalamualaikum semua, =D
*suara yang ceria*


Setelah hampir empat hari huda tak sempat nak updated blog, then hari ni barulah huda berkesempatan untuk menghadap laptop kesayangan lalu updated blog tercinta, *ceh! =D* . Dalam entry ni huda nak update tentang trip - Lawatan huda ke UPM dan Cameron Highland semalam. 


Ahad (3/3/13)
Balik kolej

Isnin (4/3/2013)
6.10 pagi - dari kolej gerak pergi UPM.
11.30 pagi - Sampai ke UPM dan melawat 2 Fakulti Seni dan Rekaan di sana. Sungguh teruja dengan hasil kerja mereka dan kami sempat juga belajar buat Lanskap (nantikan updated huda seterusnya).
3.00 petang - selesai semuanya, dari UPM kami terus ke Cameron Highland.
9.00 malam (rasanya) - sampai di Cameron Highland dengan selamatnya (Alhamdulillah) =D

Sampai - sampai je, kiteorang terus pergi makan .
Dinner at KFC, Cameron Highland


kami baru je selesai makan - at KFC Cameron Highland =D


lepas makan, check in dekat Homestay Dahlia, Taman Sedia Cameron Highland.
Dan itu adalah ruang tamu Homestay yang kami sewa sepanjang 3 hari kami di Cameron Highland.
Di sini terdapat 3 bilik, 1 bilik air, 1 televisyen, 1 sofa, dan 1 cerek air.



Selasa (5/3/13)
9 pagi - Lawatan di MARDI, Cameron Highland.

Kami di beri sedikit penerangan tentang MARDI, bagaimana tertubuhnya MARDI dan sebagainya. Selepas membuat sedikit perbincangan tentang tujuan Lawatan kami ke MARDI, kami di arahkan untuk datang balik ke MARDI pada jam 2.30 petang untuk membuat/belajar macam mana nak buat Lanskap. Tapi sebelum tu (pada pagi tu), kami di suruh melihat sekitar MARDI.






kami di MARDI, Cameron Highland =D


and this is a few of my classmate - DIA5A



Lepas tengok - tengok kawasan MARDI yang luas tu, kiteorang pun bergerak pulang dan singgah beli - belaj sikit dengan kedai - kedai yang berdekatan di situ. Tepat jam 2.30 petang (macam huda cakap dekat atas tadi), kiteorang gerak semula ke MARDI untuk belajar cara buat Lanskap. Pukul 5.30 petang, kiteorang pun balik selepas selesai belajar buat Lanskap. Bas bergerak menuju ke pekan berdekatan dan tinggalkan kami di situ sehingga jam 9 malam (lamakan?). Sepanjang tempoh masa tersebut diberikan, kiteorang pun pergi makan, jalan - jalan dan belilah sedikit cenderamata untuk keluarga tercinta. Tepat jam 9 malam pula, kami bergerak pulang ke Homestay kami...


10.30 malam 
Pada malam tersebut, kiteorang buat satu game. Game tersebut adalah game tukar - tukar hadiah. Simple dan menarikkan? Ha,memang menarik pun...Huda rasa ada banyak benda yang huda nak updated, tapi disebabkan gambar - gambar tersebut dekat main camera (yang kawan huda ambil) dan tiada dalam simpanan huda, jadi tak dapatlah huda nak updated secara detailsnya (nantikan updated huda yang seterusnya) =D

Khamis - 6/3/2013 (last day)

9.00 pagi - check out dari Homestay, then singgahlah ladang teh boh dan juga ladang strawberry kejap sebelum bergerak balik ke Johor Bahru =D


Sejarah Logo Teh Boh, Cameron Highland (dari dulu hingga kini)

Dan ini adalah view look of Ladang Teh Boh, Cameron Highland.
Cantik kan?

Dan sampai sini sahaja cerita Trip to UPM + Cameron Highland (Random) yang huda sempat tulis. Kepada korang yang baca entry ni, terima kasih di ucapkan. 

bye! =D


You Might Also Like

2 comment di sini.

  1. tak penah lg pegi sana rasanya...

    ehh..comel la kawan2.. ;p

    ReplyDelete
  2. besttnyaaaaa dapat jalan-jalan., nk pergi jugakkk~ hehe

    ReplyDelete