Review Juvana The Movie

8:12 AM


Assalamualaikum, =D


Juvana the movie adalah rintitan dari cerita Juvana yang pernah disiarkan di TV3 satu ketika dahulu. Dan Movie ni dah pun keluar dekat pawagam pada 24 January lalu, huda pasti korang semua dah tengok cerita ni kan? So, apa pandangan korang tentang cerita ni?

Walaupun movie ni dah keluar hampir sebulan yang lepas, tapi huda baru je tengok semalam (baru sempat), tu pun tengok bila budak - budak PSN ada buat tayangan Movie dekat DK. Habis gamat satu dewan semalam, peh, seronokkan kalau dapat tengok dengan kawan - kawan? =D


Di tayangkan 24 Januari lalu , tapi huda tengok 16 Februari. Ok, lambat! =D



First of all, cerita ni tak sesuai untuk budak - budak bawah 13 tahun sebab ada unsur - unsur keganasan. Tapi kalau diorang nak tengok juga, kena ada parents diorang sekali. Ha, baru bole! =D

Dalam cerita ni, huda paling suka part kemuncak cerita ni. Di mana Daim datang melawat kawan - kawan dia dekat tempat baru tu, then dekat situ ada berlaku satu kejadian di mana bila kita tengok, dengan kita - kita sekali boleh kecut perut. Sehinggalah ada scene Botak kena tikam (ok, semalam gamat satu dewan dengan jeritan bila Botak kena tikam).


barisan pelakon Juvana The Movie


antara scene dalam Juvana The Movie


Sinopsis:-
Juvana membariskan para pelakon antaranya Johan As’ari (Botak), Syazwan Zulkifly (Apek), Adam Shah (Ayam), Sharnaaz Ahmad (Lan Todak), Zahiril Adzim (Daim), Shera Aiyob (Sara) Idzham Ismail (Panjang) dan Adlin Aman Ramlie (Tuan Ali).
Ia masih mengisahkan perjalanan hidup Daim yang dibebaskan dari sekolah juvenil.Wirabakti ekoran didapati tidak bersalah membunuh ibunya
Daim kini cuba menjalankan kehidupan di luar namun ia tidak jauh bezanya dari kehidupan di penjara juvenil.
Daim mula bersekolah di sekolah menengah biasa dengan harapan untuk menamatkan pengajian Sijil Pelajaran Malaysia (SPM). Di situ dia dibuli oleh pelajar lain dan tidak mempunyai sebarang kawan melainkan Sara yang banyak membantunya dalam pelajaran
Apabila sekolah Wirabakti ditutup pelajar yang masih di tahan di pusat akhlak tersebut iaitu Botak, Apek, Ayam serta beberapa pelajar lain dihantar ke sebuah sekolah juvenil lain untuk meneruskan tempoh hukuman mereka.





credit to,cerita master

You Might Also Like

6 comment di sini.

  1. Jom Tonton Full Movie Secara Online Di Giler Muvee:
    http://giler-muvee.blogspot.com/ :')

    ReplyDelete
  2. haah..mmg best..saya suke part mase diorg gado dlm bilik air..mmg kesian kat sharnaaz

    ReplyDelete
  3. baru abis tengok. eh2, sharnaaz nmpak kurus lah.. ^^

    ReplyDelete
  4. best2~ ada gak wat review pasal ni... tpi sekejap sgt dah kuar kt tenet... rugi g tgok wayang..keh3...

    ReplyDelete