Review buku Apabila Dia Menyapa, Jodohkah namanya?

Thursday, February 28, 2013


Assalamualaikum, =D


Pertama kalinya huda buat review buku macam ni, iaitu buku yang berasaskan cinta ni. Oh mak ai, cinta bagai! hehe... Kalau dulu huda ada beli sebuah buku juga berkenaan dengan jodoh ni (tapi full of doa), dan kali ni, sekali lagi huda tukar angin tau (selain beli novel), so kita belilah buku - buku yang berkenaan dengan cinta ni. *sampai roommate huda cakap, 'akak ni macam dah datang seru je? <-- hisyh, taklah...Huda masih lagi bergelar student, dan tak ready untuk berkahwin lagi, haha...Insyallah, satu hari nanti (bila dah ada kerjaya,hehe) =D*


Nilah dia buku yang huda maksud kan tu, =D



Huda baru je baca separuh daripada buku ni (tapi baca part - part yang berkenaan sahajalah), sebab buku ni merangkumi kepelbagaian soal jodoh. Yang masih single atau yang sudah berkahwin, boleh saje baca buku ni sebab buku ni merangkumi 33 persoalan tentang jodoh. Antaranya :-

* Tersalah memilih jodoh?
* Cinta Monyet
* Akibat Kasanova
* Bersediakah kita berkahwin ketika belajar?
* Bercinta sampai ke syurga
* Kahwin paksa/kahwin ditentukan keluarga
* Cerewet memilih jodoh
* Akhirnya terpisah jua
* Cinta Muka Buku
* AND ETC =D

dan itulah antara senarai persoalan jodoh yang boleh huda listkan. Kepada korang yang berminat, bolehlah cari buku ni dekat kedai buku yang terdekat dengan korang.  Tak rugi rasanya, kalau korang beli buku ni sebab persoalan yang terkadang berada di benak korang, mungkin akan terjawab. hehe =D


JOM SINGGAH dan BACA:-
New Entry (28/2/2013) --> Mid Semester Break bermula (start esok)

You Might Also Like

3 comment di sini.

  1. waa,, sakinah salleh?? sy nk baca jugkk,,

    ReplyDelete
  2. ehh,rajinye bace bku.nina bce novel tpi versi english la 3 taun x abes2.:(

    ReplyDelete
  3. hye kak huda ewm agak2 akak sesuai tak buku nie dijadikan hadiah untuk org yg dah bertunang

    ReplyDelete