Apa tu mask muka?

Monday, February 11, 2013


Assalamualaikum semua =D


Sebenarnya, huda baru je balik dari jalan - jalan dengan adik dan juga cousin huda dekat Jusco Bukit Indah. Satu kedai ke satu kedai kiteorang terjah, *hai maklumlah, kalau kaum wanita dah berjalan bersama, so faham - faham yelah eh?*. Sudah - sudah, sekarang ni huda nak cerita dengan korang pasal mask muka ni. Ha, korang mesti tahukan apa tu mask muka? =D


Tu dia mask muka...
creadit picture : here! =D



Function Mask Muka?

1. Menghilangkan black and white head dekat muka korang.

2. Mask muka ni juga, dapat menegangkan kulit wajah korang.

3. Lepas pakai mask muka, korang akan rasa kulit wajah korang licin.

4. Pori dan liang roma pada wajah korang semakin mengecil.



Mask muka atau lebih di kenali dengan Charcoal Mask ni, huda beli dekat Daiso, Jusco Bukit Indah.
Only RM 5 per item (barang dekat Daiso semuanya RM5) 
^_^



Cara pakai Mask Muka/Charcoal Mask

1. Basuh muka korang terlebih dahulu sebelum pakai mask muka.

2. Sapukan mask keseluruh wajah korang. 
Tips : Sapu mask tu, biar tebal sikit supaya nak tarik nanti senang.
3. Biarkan ia sehingga kering dalam masa 10 - 15 minit.

4. Tanggalkan mask muka korang, dari bawah ke atas.

5. Last step, cuci muka korang semula dan lihat hasilnya.


Take note here! 
Please do not use this mask everyday! But you can use this mask only 1 or 2 days per week. Ok? =D




Ok, selamat mencuba dan semoga berjaya! =D 




You Might Also Like

13 comment di sini.

  1. kita guna benda samalah..hehe..suka sangat mask ni.

    ReplyDelete
  2. comelnya mask ni...love love..

    http://pinkbubblegumprincess.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. owh, pernah guna mask ni masa roomate bagy try..tp guna kat hidung je..haha...mask ni boleh tahan bagus..mencari2 jugak katne ada jual...

    ReplyDelete
  4. dtg jenguk awak. jenguk kita jugak ye :)

    ReplyDelete
  5. sy pun guna yg ni jugak. hehe ^__^

    ReplyDelete
  6. wahh mcm best je charcoal mask ni.
    baru je beli mask garnier dgn herbal anti acne mask.
    :)

    ReplyDelete
  7. dekat penang pun ada 1 kedai daisojapan.the best seller dekat situ chocralmask kan :)

    ReplyDelete
  8. wah...wawa pon pakai mask jgak...tapi yang lain..

    ReplyDelete
  9. rm5?! aku nak carik gak ah! copp. jusco bukit indah kt johor kan? jauhnye kau melancong ke sini? ke da lame beli?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaaa, masa cuti raya cina tulah aku baru je beli. hoho

      Delete