Tutorial Status paling simple (mine version!) =D

Sunday, January 06, 2013


Assalamualaikum =D


Tutorial ini telah di request oleh salah seorang blogger kita. Dan dia tanya dekat huda, macam mana nak buat status box macam huda tu, 'status huda'. Untuk pengetahuan semua, tutorial ini sangat simple. Dah nama pun tutorial paling simple (mine version!) =D.


Simple Status, Mine Version! =D



Follow the step below =D

1. Dashboard > Layout > Add A Gadget > HTML/Java Script.

2. COPY code dekat bawah ni, dan PASTEkan dalam kotak Java Script korang (step 1)
<center><small><b>TARIKH HARI NI</b></small><br /><b>MOOD/MAIN STATUS KORANG</b></center>
<div style="Background-image:url(URL IMAGE/BACKGROUND KORANG); repeat; padding: 3px; border:1px solid;"><center><marquee>STATUS/AYAT KORANG</marquee></center>
</div>

Warna Merah : tukar dengan tarikh korang updated status korang tu.
Warna Purple : tulislah apa apa mood atau main status korang.
Warna Pink : Masukkan URL IMAGE/BACKGROUND korang.
Warna Hitam : Ayat korang, tak kisah nak panjang ke pendek ke, ikut korang.


3. Save dan lihat hasilnya =D




You Might Also Like

7 comment di sini.

  1. Nak buat jugak la... Bagus... Menarik.... Tahniah untuk anda... Hahaha... Thanks for sharing.... Suka sangat.... Hahahha...

    ReplyDelete
  2. kalo untuk blogskin mcm mne eh ? akk tahu x ?

    ReplyDelete
  3. BERJAYAA !! ^^ *kanak-II riang
    mekasehh kak Huda ❤

    ReplyDelete
  4. boleh re-post x? ada kawan saya yang nak tuto ni :)

    ReplyDelete
  5. thanks for this inform . love it !

    ReplyDelete