Tutorial Full Border di sidebar (part2)

Tuesday, December 11, 2012


Assalamualaikum =D


Tutorial ni datang sebab kadang - kadang ada yang tak boleh guna tutorial full border di sidebar. So, hari ni huda nak tunjukkan korang cara yang kedua untuk buat full border di sidebar. Ok, meyh sini kita dok follow cara dia =D.


full border di sidebar (part 2)



Step dia :-

1. Dashboard > Template

2. Tekan CTRL + F dan cari code di bawah ni
h2 {
3. COPY code dekat bawah ni  dan PASTE-kan code tersebut di bawah code yang korang cari td (part 2).
text-align:center;
font: normal 12px 'Trebuchet MS',Trebuchet,Verdana,sans-serif;
-moz-border-radius:20 0 10px 10px;
-webkit-border-top-left-radius:10px;
-webkit-border-top-right-radius:10px;
background:none repeat scroll 0 0 #FAAFBE;
padding:5px 8px;
border: 1px solid #FAAFBE;
}
.sidebar .widget-content {
-moz-border-radius:0 0 10px 10px;
-webkit-border-bottom-left-radius:10px;
-webkit-border-bottom-right-radius:10px;
background:none repeat scroll 0 0 transparents;
padding:5px 8px;
border: 2px dotted #F660AB;

Nota :-
Warna Merah/ Pink : Ganti dengan code warna korang . TEKAN SINI.

4. Preview dulu, kalau tak ada Error baru korang SAVE! =D


Ok, dah siap! =D




You Might Also Like

28 comment di sini.

  1. owh dear..done:)cuma kalau nk kecikkan saiz bg ngam2 je cane?huhu

    ReplyDelete
  2. asal yang dekat tajuk x berwarna..?

    ReplyDelete
  3. Wau.Terima kasih tolong ajarkan ^_^

    ReplyDelete
  4. dah jadi....!!! thanks for the tutorial!!!!!

    ReplyDelete
  5. Terima kasih...da boleh buat..hihi..:)

    ReplyDelete
  6. sya dah tru preview tapi x jdi pun..sedihhh..

    ReplyDelete
  7. thank....sangat membantu saya dalam mencatikkan blog saya...(^_^)V

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum.. xjumpa la code tue.. mcm ner yea?

    ReplyDelete
  9. thank you so much akak :) very helpful

    ReplyDelete
  10. thanks huda.....tp nk bg tajuk background dia ada bunga mcm huda mcm mana ek??

    ReplyDelete
  11. thanks kak huda :D *lambai tangan*

    ReplyDelete
  12. thanks..ianye menjadi..time kasih kak..haha..sangat la gembire niyh..:)

    ReplyDelete
  13. Thanks kak :) Happy sebab jadi hehe

    ReplyDelete